– Men i Danmark har vi heldigvis et retssystem, der sikrer, at vi overholder lovgivning på området, skriver hun og uddyber, at der ligger en proces bagved en tvangsfjernelse med en dommer, lægmænd og politikere, og at det ikke er kommunens sagsbehandlere, som egenhændigt tvangsfjerner børn.
Hun tilføjer ligeledes, at man kan anke en afgørelse truffet i børne- ungeudvalget.
– Jeg må i den forbindelse understrege, at hvis der er et anbringelsesgrundlag samt tvangsgrundlag, så er vi som kommune forpligtet til at handle på det, ellers ville vi ikke som forvaltning overholde lovgivningen.
Anne Rubæk-Nielsen erkender, at der er udfordringer på anbringelsesområdet på Bornholm.
– Det er altid en balancegang, og vi forsøger at samarbejde og kommunikere så meget, som situationen overhovedet tillader det. Det er dog ingen hemmelighed, at der er et stort pres og mange opgaver, der skal håndteres hver eneste dag, men vi er opmærksomme på altid at have fokus på at udvikle vores samarbejde med familierne på trods af de pressede vilkår, skriver hun og tilføjer, at en anbringelse er en sårbar situation at stå i som forældre, og at der kan være perioder i sagsbehandlingen, hvor samarbejdet er udfordret.