Winni bliver ny bestyrelsesformand for hjemløse

Winni bliver ny bestyrelsesformand for hjemløse
Winni Grosbøll skal bruge sine erfaringer og sit netværk fra tiden som kommunalpolitiker og borgmester til at hjælpe hjemløse unge med at få et hjem. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
19. MAJ 2022 • 17:38
Jesper Gynther
Journalist

Onsdag blev tidligere borgmester på Bornholm, Winni Grosbøll, udnævnt som ny bestyrelsesformand i Hjem til Alle, som er en alliance, som hjælper hjemløse med at få et hjem.

Winni Grosbøll er forhenværende borgmester i Bornholms Kommune (2010-2020) og har siden årsskiftet i 2021 været direktør i Friluftsrådet.

Hun bliver bestyrelsesformand for alliancen i en tid, hvor hjemløseaftalen fra Christiansborg skal gøres til virkelighed i kommunerne. Derfor giver det rigtig god mening, at Hjem til Alle netop nu får en stærk kommunalpolitisk kompetence om bord, oplyses det i en pressemeddelelse.

Winni Grosbøll ser selv frem til at blive en del af alliancens arbejde.

– Jeg er glad for at blive en del af Hjem til Alles arbejde. Alle unge mennesker i Danmark skal have et sted, de kan kalde deres hjem, og det er en meget vigtig samfundsopgave at stoppe hjemløshed blandt unge. Vores opgave som alliance bliver i høj grad i at understøtte implementeringen af hjemløseaftalen, og jeg glæder mig til at bruge mine erfaringer og mit netværk fra det kommunalpolitiske arbejde, siger hun.

Direktør i Hjem til Alle, Kira West, glæder sig også til samarbejdet med bornholmeren.

– Vi er utroligt glade for at byde Winni Grosbøll velkommen som ny bestyrelsesformand i Hjem til Alle. Der venter et stort arbejde med at omsætte en ny strategi for hjemløshed til lokal virkelighed ude i kommunerne – og netop derfor er der behov for Winni Grosbølls gode samarbejdsevner og solide kommunale erfaring og netværk, lyder det.

Winni Grosbøll overtager posten efter Agi Csonka, der er trådt af som bestyrelsesformand efter fem år på posten.