Virksomhed køber halvdelen af Almeborg

Virksomhed køber halvdelen af Almeborg
Jensen-Group har solgt halvdelen af Ole Almeborg A/S til Logitrans A/S i Ribe. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 21. MAJ 2024 • 12:10
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
21. MAJ 2024 • 12:10

Torsdag var de ansatte på Ole Almeborg A/S indkaldt til orienteringsmøde om virksomhedens fremtid. Det handlede om en aftale, som Jensen Denmark i nogen tid har arbejdet på at lukke. På mødet forlød det, at der ville komme en endelig afklaring tirsdag efter pinse. Nu fortæller Jensen Denmark, at man har indgået et joint venture med Logitrans A/S i Ribe, som 1. juni overtager 50 procent af ejerskabet af Ole Almeborg A/S og påtager sig ansvaret for markedsføring og salg af Ole Almeborgs produkter.

– Vores primære fokus ligger i udstyr og automatiseringsløsninger til tunge vaskerier. Samarbejdet med Logitrans A/S er i overensstemmelse med vores mål om at øge salget af Ole Almeborg-produkter. Vi ser med spænding frem til de synergier, som dette samarbejde vil medføre, siger administrerende direktør i Jensen Denmark Morten Rask i en pressemeddelelse.

I oktober købte Jensen-Group Ole Almeborg A/S. Samarbejdet med Logitrans A/S markerer ifølge koncernen en væsentlig milepæl efter købet af fabrikken i Hasle, der producerer palleløftere. Med denne ordning vil Jensen Denmark fortsætte sin produktionsvirksomhed på Bornholm og fungere som underleverandør til Ole Almeborg, fremgår det.

– Ole Almeborg har længe været respekteret i vores branche. Med nogle kunder, der allerede køber fra både Ole Almeborg og Logitrans A/S, og med Ole Almeborgs eksisterende kundebase uden for vores nuværende rækkevidde, ser vi et enormt potentiale i at udvide vores markedsandel, siger administrerende direktør Gitte Kirkegaard i Logitrans A/S.

Da Jensen-Group købte Ole Almeborg fortalte Morten Rask, at fabrikken i Hasle skulle fortsætte med at producere de produkter, som virksomheden allerede gjorde.

– Vi har ingen konkrete planer om at stoppe med at producere de produkter, de laver på fabrikken i dag. De producerer på et skift fire dage om ugen, hvor vi på vores tre øvrige faciliteter på Bornholm kører med produktion 24 timer om dagen seks dage om ugen, sagde han.

Det betød, at der var en markant produktionskapacitet ledig på Ole Almeborgs fabrik, der kunne bruges til at producere direkte ind til Jensen-Group ved siden af den oprindelige produktion.