Tidendes avisdistribution alvorligt ramt

NYHED | 3. JUL 2022 • 15:30
Af:
Redaktionen
NYHED
3. JUL 2022 • 15:30

Det har været en katastrofal afslutning på ugen for Tidende på papir, hvor nogle få aviser ikke er nået ud, og rigtig mange desværre blev voldsomt forsinket.


Mange abonnenter er blevet skuffede i den seneste uge, efter at Tidende ellers er begyndt at komme tidligere ud. Skuffelsen skyldes, at Tidende enten slet ikke er blevet afleveret eller er kommet meget sent til abonnenterne.

Den dårlige omdeling skyldes et sammenfald af uheldige omstændigheder. Tidende er ved at lægge sin distribution om til at komme ud inden klokken 12 frem for om eftermiddagen. Dermed bliver avisen mere aktuel, og man kan spare op til tre besøg ved den samme brevkasse. Men det kræver myndige bude, og dem er der stor efterspørgsel på. Samtidig er sommerferien netop startet, og det har sammen med Tour de France i København, DGI's landsstævne og Roskilde Festival i denne weekend givet ekstra bemandingsproblemer. Planen var stram, men den var klar, mange bude havde påtaget sig ekstra ruter, og en række af Tidendes øvrige medarbejdere var også trukket i omdeleruniform for at få avisen ud. Uheldigvis faldt korthuset for nogle, da Bornholmslinjens fragtfærge fredag var 3,5 time forsinket og lørdag 1,5 time. Den tid var der ikke for alle bude i den anden ende.

– Vi har forsøgt at samle op og sikre, at alle får deres avis, selvom nogle har fået den alt for sent. De abonnenter, som ikke har fået avisen, vil vi meget gerne høre fra, så vi enten kan sende dem avisen eller kompensere dem i deres abonnement for den manglende avis, siger distributionschef Susanne Blomquist fra Bornholms Tidende.

De sidste to uger har været særligt udfordret på budfronten, og weekenden var ekstra slem.

– Når afløsere skal overtage ruterne, der både består af pakker, ugeblade, aviser og breve, sker der indimellem fejl. Dem har vi haft alt for mange af i denne weekend, siger Susanne Blomquist.

I den kommende tid ser det dog lysere ud for Tidende og abonnenterne. Avisen kommer som udgangspunkt ud inden klokken 10 i Rønne, klokken 12 i Allinge, Svaneke og Aakirkeby, mens resten af øen får avisen senest 16.30.

– I takt med, at vi får skaffet flere bude, kommer vi tidligere og tidligere ud. Det lysner i de kommende uger, da de store arrangementer er overstået. Vi arbejder på at skaffe bude. Hvis man har en time eller mere tilovers om morgenen eller formiddagen en enkelt ugedag eller flere, så tager vi imod alt med kyshånd. Cykel-, knallert- og bilbude er mere end velkomne, siger Susanne Blomquist.

Henvendelser om manglende leverance kan rettes til 5690 3000 eller abonnement@tidende.dk.