Den tidligere tappelinje var så slidt, at hyppigheden af produktionsstop på grund af nedbrud blev for stor. Samtidig var der mange manuelle trin på den gamle linje, der havde en dæmpende effekt på effektiviteten.
– Det nye helt store i tappelinjen er en tunnelpasteur, der er med til at sikre en høj produktkvalitet og effektivitet. Det er her, man pasteuriserer produkterne direkte i tappelinjen.
Før skulle alle flasker manuelt tages af båndet, køres på palle til et pasteurskab, hvor det blev varmet op. Herfra skulle det ud for at køle ned til næste dag, hvor man så kunne sætte etiketter på. Hele den proces er nu automatiseret i tappelinjen. Det betyder blandt andet, at man går fra at kunne producere mellem 7- 8.000 flasker på en hel dag til at kunne producere 3.000 flasker i timen.
– På den måde har vi effektiviseret, men vi holder stadig fast i flere af de manuelle processer, da vi er et mosteri med et socialt ansvar. Vi tager eksempelvis stadig flasker fra båndet manuelt og sætter dem i kasser, forklarer Josephine Senger Svendsen.
Helt konkret er der investeret "flere millioner kroner" i produktionen. Direktøren vil ikke ud med det eksakte beløb, men hun understreger, at det er en stor investering for mosteriet, der kom ud med et underskud på 682.000 kroner i 2022.