Skoleleder er blevet headhuntet

Skoleleder er blevet headhuntet
Helle Krakau Holm har fået nyt job. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 28. SEP 2023 • 09:24
NYHED | ABONNENT
28. SEP 2023 • 09:24

Helle Krakau Holm forlader Bornholm og siger dermed farvel til Svartingedal Skole i Hasle efter knap otte år på lederkontoret.

Helle Krakau Holm har været ansat på Svartingedal Skolen siden januar 2016. Nu stopper den populære skoleleder for at blive skoleleder på Nordsjælland.

Det er Helle Krkau Holm selv, der orineterer om afskeden på skolernes interne kommunikationsplatform Aula.

Her skrev hun ud til alle forældre torsdag morgen:

"Jeg er blevet headhuntet til en skolelederstilling i Nordsjælland, og det er så godt et tilbud, så jeg ikke kan sige nej. Jeg tiltræder 1. november."

Helle Krakau Holm ser tilbage på otte år i udviklingens tegn. I hendes periode som leder lykkedes det blandt andet den lille skole i Hasle at få en udskolingsafdeling, så skolen nu er fuldt udbygget skole med et helt skoletilbud fra 0. til 9. klasse.

"Vi har fået sat skolen på landkortet. Vi har fået skolen omdannet til en smuk, æstetisk skole, der er et engageret og dygtigt personale, en dygtig og empatisk afdelingsleder, en fantastisk Forældreforening og stor opbakning fra Hasle by og Bytinget, og der er fortsat stor søgning til skolen", skriver Helle Krakau Holm blandt andet.

Hvad har været din største bedrift i dine otte år som skoleleder på Svartingedal skole?

– Den største bedrift har været at få vendt udviklingen på skolen. Da jeg kom, var den lukningstruet. Da asylbørnene blev sendt væk og Slottet lukkede, der mistede vi 165 elever på meget kort tid. Det betød, at der var 110 børn tilbage i Hasle og der var politikere der mente, at så kunne man ligeså godt lukke skolen. Så det har været min største bedrift, i samarabejde med personale og en meget dygtig skolebestyrelse, siger Helle Krakau Holm.

Udvidelsen var også en ubetinget succes.

– Da udmeldingen om udskolingen kom ud, kom der i løbet af kort tid 57 indmeldelser. I de følgende år oplevede vi 108 procents stigning i elevtal. I dag er der 260 elever på skolen, siger Helle Krakau Holm.

Helle Krakau Holm afslutter med at sende en særlig hilsen til skolens elever, som i hendes øjne "er fyldt med skønne børn, og dem kommer jeg til at savne meget."

Helle Krakau Holm siger farvel i slutningen af oktober.