Sebastian Frost om helårsåbent: Glem det!

Sebastian Frost om helårsåbent: Glem det!
Sebastian Frost. Foto: Pelle Rink
NYHED | ABONNENT | 2. JUL 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
2. JUL 2022 • 15:30

Der er grænser for alt, især på en ø ude i Østersøen.

Bornholm vil altid være begrænset af vejret og sæsonen, siger Sebastian Frost.

– Vi har Kristi himmelfart, påsken, pinsen, ferien fra start juli til 10. august – vi snakker otte uger sammenlagt. Det gælder for os, det gælder for hotellerne, konstaterer iværksætteren på Listed Havn.

– Vi kiggede selv på Melsted Badehotel, da det blev sat til salg, men når du tager blyanten frem og regner: Lige meget, hvor fedt det er, og hvad man har af ideer og rosé lounge og grillaftener med lyskæder, så er det kun flot i tankerne. For så kommer du til juli og har regn tre ud af fire uger, og vestenvind og 16 grader. Så kan du lave rosé lounge én uge ud af 52. Sådan går det for os alle sammen. Du kan have en fantastisk sommer, hvor du kan lave det hver dag fem uger i træk, men det går alligevel ikke, rent økonomisk.

Hoteller som hyggeinvestering

Helårsåbent er, i Sebastian Frosts øjne, fra april til jul. Han tror ikke helt på ideen om, at Bornholm skal holde åbent hele året. Men han ser muligheder i vinterhalvåret.

– Julehandlen kan blive kæmpestor. Vi havde åbent med gløgg i november-december i 2021, vi havde udsolgt, folk måtte gå igen, vi havde ikke plads. Men januar-februar, glemt det.

Ifølge Sebastian Frost er det fantastisk, at der gennem de seneste år er så mange udefra, der investerer store penge på Bornholm. Fem-seks hoteller på klippekysten er i dag på fremmede hænder.

Disse investeringer skal dog ses i et bestemt lys, mener Sebastian Frost.

– Det er hyggeprojekter. Det er ikke folk, som har penge i klemme, som skal ud at låne. For du kan ikke tjene det hjem, når sæsonen er så kort. Selv på Mallorca, hvor vi holder ferie i januar med 16 grader, der er 80 procent lukket. Og det er på Mallorca. Hvordan tror man så, at man kan holde Bornholm åben i januar? Det kan du ikke, det hænger sammen med vejret.