Rønne-restaurant får nyt skulderklap af Michelin, men går ikke efter stjernen

Rønne-restaurant får nyt skulderklap af Michelin, men går ikke efter stjernen
Daniel Kruse er glad for anerkendelsen i en "Michelin Plate Award", men skilter ikke med den. Arkivfoto: Berit Hvassum
MAD | RØNNE | ABONNENT | 14. SEP 2021 • 11:20
MAD | RØNNE | ABONNENT
14. SEP 2021 • 11:20

Restauratør for Det Røde Pakhus i Rønne er godt tilfreds med anerkendelsen i en "Michelin Plate Award"


Siden 1936 har den røde Michelin-guide rekommanderet de bedste spisesteder rundt om i verden, som kan få en, to eller – og så er vi på på toppen af pyramiden – tre stjerner.

Men under neden under denne kategorisering finder man andre skulderklap såsom en "Michelin Plate Award", og sådan én har Det Røde Pakhus i Rønne modtaget, blev det mandag aften afsløret, da Michelin offentliggjorde, hvilke restauranter der i år modtager anerkendelse.

Det Røde Pakhus modtog i 2020 en "Michelin Plate Award" for første gang, og medejer Daniel Kruse er glad for, at det skete igen i år.

Uden at det dog som sådan har været et fokuspunkt for ham.

– Jeg er naturligvis glad for anerkendelsen også i år, siger han, som har restauranten sammen med Troels Madsen.

– Det er hele holdet, og det er selvfølgelig godt for os. Men jeg må også sige, at det ikke er noget, jeg rigtig har tænkt på i år. Vi har haft nok at gøre med at fokusere på, at forretningen skulle køre efter corona, hvor vi har skullet navigere i tusind restriktioner og lave take away og så videre. Det var faktisk først mandag, jeg begyndte at tænke over, om vi mon beholdt vores award, for jeg var også udmærket klar over, at vi ikke ville få mere end den.

Daniel Kruse mener, at anerkendelsen primært kan bruges indadtil for holdet på restauranten.

– Det er rart at få sådan en anerkendelse for det, man dagligt arbejder med i mange timer, siger han.

Bruger I den ikke i jeres markedsføring?

– Nej, det gør vi ikke. Jeg har lagt den op på Facebook på min egen og restaurantens profil, men ellers skriver vi det ikke nogen steder. Når vi ikke decideret går efter det, og det ikke er et mål for os, synes jeg, hvis vi nu mister den næste år, at det er dumt at have brugt den på den måde. Det binder os også lidt, for hvis nu jeg finder på, at jeg vil lave små burgere til mellemret, så gør jeg det bare. Jeg tror, at hvis man lægger for meget i sådan en award, så lægger man sig for meget fast på noget, og det behøver jeg sgu ikke.

Vores mål

Du føler dig mere fri ved ikke at fokusere på det?

– Ja, hvis man tænker, at det var fedt, og det skal vi beholde næste år, lægger man sig ind i en stil, hvor man bliver lidt låst.

Og I går jo heller ikke efter at få en stjerne?

– Nej, det gør vi ikke.

Også for ikke at blive fastlåst?

– Nej, det er mere noget med, at vores mål fra start af har været at lave mad til de lokale og at holde helårsåbent, og vi skal også tilgodese folk fra oktober til marts. Skulle vi gå efter en Michelin-stjerne, ville det også betyde, at vi skulle hæve prisen, fordi man skal have mere personale på. Vi er nødt til at lægge niveauet et sted, hvor det ind imellem er tilstrækkeligt med kun én kok på arbejde i køkkenet, siger Daniel Kruse.

– For vi vil gerne holde et prisniveau, som betyder, at folk, der bor på Bornholm, gider komme hos os.

Skulle Michelin på et tidspunkt finde på at honorere maden på Det Røde Pakhus med en "Bib Gourmand", ville det dog passe ham fint. Den uddeles til usædvanlige restauranter med rimelige priser.

– Altså, et kvalitetsmåltid til rimelige penge. Dén ville jeg gerne have, hvis jeg endelig skulle vælge, siger han.

 


Sådan skriver Michelin

Det Røde Pakhus har fået følgende skudsmål i forbindelse med tildelingen af en "Michelin Plate Award":

"To erfarne ejere samler deres viden på denne lille restaurant med træmøbler i centrum af Bornholms hovedstad. Kokken brænder for gode råvarer og forbereder dygtigt lokale råvarer til at lave raffinerede, fantasifulde retter. Desserterne er et højdepunkt".

Kilde: guide.michelin.com