Rønne Havn lander ny aftale om vindmøller

Rønne Havn lander ny aftale om vindmøller
Rønne Havn og Siemens Gamesa skal arbejde sammen igen, ligesom de gjorde om projektet Kriegers Flak, som var det første udskibningsprojekt på Rønne Havn. Foto: Siemens Gamesa
NYHED | 19. MAR 2024 • 11:13
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
19. MAR 2024 • 11:13

Siemens Gamesa vil igen bruge Rønne Havn som installationshavn.

En ny aftale med Siemens Gamesa betyder, at Rønne Havn skal være installationshavn for vindmølleprojekter i Østersøen, der tilsammen har en kapacitet på mere end en gigawatt.

– Vi er meget stolte over endnu en gang at være valgt som installationshavn for kommende havvindmølleprojekter. Med det ansvar følger også en enestående mulighed for at demonstrere vores erfaring og kunnen som installationshavn, siger administrerende direktør i Rønne Havn A/S Lars Nordahl i en pressemeddelelse.

Siemens Gamesa brugte også Rønne Havn til projektet Kriegers Flak, som var det første udskibningsprojekt på havnen.

Projekterne skal lanceres inden 2030 og vil tage to år at gennemføre. Siemens Gamesa planlægger at anvende en avanceret vindmølle med en rotordiameter på 236 meter og en kapacitet på 14 megawatt, der ifølge Rønne Havn repræsenterer en væsentlig milepæl inden for vindenergi til havs.

– Vi ser frem til et tæt samarbejde med Siemens Gamesa om at realisere projekterne, som vil have en markant positiv indvirkning på den grønne omstilling, siger Lars Nordahl.