Det er to år siden restauratør og indehaver af Rønne-vinbaren Râzapâz, Patrick Hult, modtog sin første drejeskive, keramikovn og 450 kilo ler med et mål om selv at lave det stel, maden skulle serveres på.
Siden da er der løbet meget vand gennem åen. Bordene er dækket med hjemmedrejet keramik, der er hylder med kopper til salg, og så er der ugentlige arrangementer, hvor gæster kan drikke et glas vin og dreje keramik.
Og nu er han altså klar til at gå all in, og overlade det meste af styringen af selve vinbaren til sine unge ansatte, for selv at trække sig og kun have en lille finger med i madlavningen i løbet af dagen. I stedet vil han drifte værkstedet Keramikklubben - det skal være for hobby-keramikere og kreative sjæle.
– Ideen er, at det er en mulighed for at udholde sig kreativt og kunstnerisk i et semi-professionelt værksted, samt at kunne samles både kreativt og socialt, så man kan lære og blive inspireret af hinanden, samt måske at få nogle af de rigtige og dygtige keramikere ind, fortæller Patrick Hult.