Râzapâz får lillesøster i Nexø

Râzapâz får lillesøster i Nexø
Patrick Hult driver i forvejen restaurant, et lille hotel og pub på Laksetorvet i Rønne. Nu udvider han med en restaurant i Nexø. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
ERHVERV | Onsdag 23. august 2023 • 17:07
Holger Larsen
Journalist
ERHVERV | Onsdag 23. august 2023 • 17:07

Patrick Hult åbner om nogle få dage ny restaurant i den tidligere Molen, og restauratøren har planer om yderligere udvidelser.

Restaurant Râzapâz i Rønne får sig en lillesøster i Nexø. Patrick Hult har overtaget lejemålet af den tidligere restaurant Molen, som igen bliver til restaurant – nu med navnet Râzpasina.

– Râzapâzinj skal have sig en lillesøster, Râzpasina, dækket ind i strand- og havestemning med palmer og fletmøbler og lidt lyserøde detaljer ind imellem, siger Patrick Hult, der i de seneste dage har haft travlt med indretningen af den nye restaurant på Nexø Havn.

– Vi har fået de formelle ting på plads, og vi er så godt som flyttet ind. Jeg har sat gardiner op i dag, og nu venter vi stort set kun på møbler. Vi starter lidt forsigtigt i Nexø med at holde åbent torsdag, fredag, lørdag, og vi håber at kunne åbne sidst i august/først i september, siger Patrick Hult om planerne.

Patrick Hult har taget det bornholmske ord for en vildbasse til sig og spiller videre på det i navnet på den nye restaurant.

– Jeg ved godt, at Râzpasina ikke er grammatisk helt korrekt, for det hedder en piblaraspa på bornholmsk. Men det klinger ikke helt så godt, så jeg har taget lidt slang i brug i stedet for.

Noget for pengene

Patrick Hult fortæller, at madstrukturen i Nexø vil blive lidt den samme som i Rønne, men måske med et lidt mere "fisket" tema.

– Det skal være et simpelt spisested ligesom Râzapâz. Et sted, hvor man får noget for pengene. Vi har flere gode spisesteder på Bornholm, men som også koster mange penge, og så er der mange cafeer. Der mangler noget på mellemstadiet, og mange af mine gæster fra Nexø har spurgt, om jeg ikke ville åbne noget i Nexø. Nu vil jeg overraske dem, siger han.

Det er planen, at restauranten skal holde åbent hen over vinteren.

– Vi får mulighed for at bruge noget udeareal, så vi har planer om at etablere en strand- og badebar til næste sommer, oplyser Patrick Hult.

To steder mere

Udvidelsen er ikke en pludselig indskydelse, men faktisk et led i en plan, som Patrick Hult siger, at han har haft siden åbningen af Râzapâz i 2020:

– Det kan være svært at få økonomi i at drive en sådan restaurant. Derfor har det længe været min intention at udvide. Der er nogle fordele ved stordrift, både hvad angår indkøb og produktion. Vores køkkener bliver slået sammen, og planen er at udvide med yderligere to steder i løbet af det næste år. Men de sidste aftaler er endnu ikke på plads, siger Patrick Hult.

– Der kommer en yderligere familieforøgelse. Det er også derfor, at vi kalder den første for en lillesøster, slutter Patrick Hult.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT