Ny online platform skal sælge Bornholm

Ny online platform skal sælge Bornholm
Book Bornholm samler og sælger også bornholmske oplevelser til turister fra ind- og udland. Foto: Sofie Hjortdal, Book Bornholm
NYHED | ABONNENT | 5. MAJ 2022 • 10:30
Mette Holm
Journalist
NYHED | ABONNENT
5. MAJ 2022 • 10:30

Coronakrisen har fået rejsearrangør til at tænke nyt.


Færgebilletter, overnatning og oplevelser samlet på samme hjemmeside. Book Bornholm vil som ny online platform forsøge at gøre ferieplanlægningen nemmere.

– Historisk har vi arrangeret rejser for primært svenske turister fra et fysisk rejsebureau i Ystad, men covid gav os mulighed for at genoverveje vores tilgang og indsats, siger forretningsudvikler Marcus Persson, der er vokset op på Bornholm.

Book Bornholm er således langt fra en ny spiller i turismebranchen. Bureauet startede som Ystad Rejsebureau og hed tilbage i 80'erne Team Bornholm, dog uden at have noget at gøre med det bornholmske bureau af samme navn.

Book Bornholm holder i dag til i færgeterminalen i Ystad Havn, har et kontor i København samt to deltidsmedarbejdere på Bornholm, der primært arbejder hjemmefra.

Efter flere årtier med markedsføring af Bornholm til det svenske marked har Covid og ikke mindst ufordelagtige valutakurser nu fået Book Bornholm til også at vende øjnene mod andre relevante markeder.

– Relanceringen af Book Bornholms hjemmeside, udviklingen af vores nye platform og personale på Bornholm for første gang i mange år, kommer nu derfor også andre end det svenske marked til gode, mener Marcus Persson.

 


Book Bornholm

Book Bornholm startede som Ystad Rejsebureau og svenske Team Bornholm i 1986 med fysiske lokaler i Ystad, hvor det solgte rejser til Bornholm til svenske turister.

I 2016 opkøbte Book Bornholm de to lokale rejsebureauer, Biking Bornholm og Aktiv Bornholm.

Senest er de tre bureauer blevet samlet under navnet Book Bornholm, som i starten af 2022 lancerede en ny online bookingplatform, der markedsfører og sælger bornholmske overnatnings- og oplevelsestilbud samt færgebilletter til/fra Bornholm.

 

Hos Bornholmslinjen er man også tilfreds med den ny online platform, hvor det som noget nyt er muligt at booke færgebilletter.

– Det passer godt til Bornholmslinjen, at gæsterne kan booke vores færger direkte på Book Bornholm. Det understøtter vores digitale tilgang til kunderejsen og giver frihed, at gæsten selv kan vælge afgangstidspunkt, og det er enklere for os i samarbejdet med pakkeoperatøren, siger Jesper Skovgaard fra Bornholmslinjen om samarbejdet med Book Bornholm.

Ambitionen er at binde den gode branding af Bornholm som destination sammen med de mange bornholmske turistaktører og gøre ferieplanlægningen så enkel for øens gæster som muligt – uanset gæsternes nationalitet.

Book Bornholm samler alt til rejsen på ét sted og vil være et lokalt til de internationale online rejseaktører, som Booking.com, Hotels.com med flere.

– Vi vil være bedre til at fortælle de små, men vigtige, historier fra øen. Med levende billeder skal vi vise de gode vandreruter, de bedste is-steder og foretrukne badesteder. Det inspirerende indhold skal være fundamentet for vores digitale tilstedeværelse, som vi bygger ovenpå med målrettet markedsføring af de gode lokale aktører til dem, der har vist interesse i vores indhold” slutter Marcus Persson fra Book Bornholm.