Ny ejer jubler: Jeg har altid drømt om det her sted

Ny ejer jubler: Jeg har altid drømt om det her sted
Jonas Bagger Sørensen er ny ejer af den gamle restaurant Solo på Havnegade i Allinge. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ALLINGE | ABONNENT | 1. AUG 2022 • 15:30
NYHED | ALLINGE | ABONNENT
1. AUG 2022 • 15:30

30-årig iværksætter overtager spisested i første parket til Allinge Havn.

Restaurant Solo på Havnegade i Allinge har fået ny ejer, den 30-årige iværksætter Jonas Bagger Sørensen. Og han er glad:

– Jeg har altid drømt om det her sted. Jeg tror, der er et hul i Allinge til et godt italiensk spisested, siger han.

Jonas driver i forvejen sommerrestaurant i den gamle levertranfabrik i Snogebæk, og nu står der også Levertranfabrikken på vinduerne i det gamle pizzeria i Allinge.

Jonas Bagger Sørensen overtog Solo-pizzeriaet den 15. juli efter en kort proces.

– Jeg hørte, at det var under behandling som konkursbo, og så tog jeg kontakt til advokaten og sagde, at jeg var interesseret. Kort tid efter kunne jeg tage over, og så gik det stærkt, fortæller Jonas Bagger Sørensen, der har tænkt sig at videreføre konceptet fra Snogebæk med stenovnsbagte pizzaer, cocktails og god kaffe.

Lagde ud med en hovedrengøring

Men først skal han lige i lande i de nye omgivelser.

– Jeg overtog jo midt i højsæsonen og startede med at gøre rent og male. Og jeg har også fået bygget ny bar og købt parasoller og cafestole. Men resten kommer hen over vinteren, siger Jonas Bagger Sørensen.

Han har trådt sine barnebadesko på Dueodde, hvor hans forældre har sommerhus. Lokalkendskabet fra den periode, og en voksende passion for windsurfing gjorde, at Jonas Bagger Sørensen følte sig nok hjemme til at starte surferskolen Eastwind i Snogebæk. Siden kom eventbureauet GoBornholm til samt en café i Snogebæk, som for seks år siden fik selskab af et pizzabageri i den gamle Levertranfabrik.

I dag omfatter aktiviteterne også udlejning af havkajakker i Sandvig og Hammer Havn.

Jonas Bagger Sørensen nåede også en kort periode som forpagter af caféen på Hallegaard, men den historie er nu et afsluttet kapitel. Senest er Jonas Bagger Sørensen gået ind som medforpagter af Tovbanen ved Opalsøen sammen med Laus Nørmark.

Og lige nu gælder det Levertranfabrikken i Allinge, som holder åbent til og med efterårsferien.