Ny café åbner i Sandvig

Ny café åbner i Sandvig
Eget foto
NYHED | ABONNENT | 15. MAR 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
15. MAR 2023 • 19:00

Sandlinien – tidligere Promenaden – slår dørene op i Sandvig i weekenden.

 

– Ja ja, jeg er klar til at åbne på lørdag, siger Claus Schiko i telefonen fra Sandvig. Bag ham kan man høre en tysksproget herre, der gerne vil vide, om der er åbent i kaffebaren?

– Samstag, siger Claus Schiko, og vender tilbage til samtalen.

Kunderne først, natürlich.

Claus Schiko overtog Promenaden, det gamle ishus ved campingpladsen, ved årsskiftet, og siden har han og hustruen Mette Ambiørn knoklet for at trylle det gamle etablissement om til en moderne kaffe- og strandbar med ny menu og lækre drinks på hylderne.

Og nu er det officielt: Sandvigs nye hot spot ved nedkørslen til Osand-bugten og Hammerknuden klipper snoren til ishus og kaffebar lørdag den 18. marts klokken 13.30. Dagen efter er kokken klar med en blanding af sunde og børnevenlige retter, fra pokebowls – moderne ord for salatretter med mulighed for kylling på toppen for eksempel – og burgere, til nuggets, sandwich og fritter.

Derudover kan man nyde parrets egen kaffeblend fra Baltic Roast, samt øl af eget mærke, og is fra Hansen.

Åbningen fejres med gratis is, øl eller kaffe til de hurtigste, fortæller Claus Schiko.

- Der bliver tre køer man kan stille sig op i, og de første 50 i hver kø får en gratis is, øl eller kaffe, siger han.

Claus Schiko er opvokset i Allinge, og han glæder sig derfor ekstra meget til lørdag.

– Sandvig trænger til et løft hernede, synes vi. Vi glæder os til at tage imod turisterne, men især til at se de lokale og dem fra nærmeste omegn, siger Claus Schiko.

Mette Ambiørn er også født og opvokset på Bornholm. Parret, der bor i Klemensker, har tidligere boet i Panama og Holland.

 

OPDATERET TORSDAG 8.29: Et ord er tilføjet efter kritik fra læser: Claus Schiko siger i interviewet: "Vi synes, Sandvig trænger til et løft hernede". Hernede hentyder til det område, hvor den nye kaffebar ligger. Claus Schiko udtaler efterfølgende til Tidende at udtalelsen på ingen måde er ment som en kritik af andre erhvervsdrivende i Sandvig, ejheller foreningsfolk eller andre, der bidrager til at der sker noget i Sandvig. red.