Derfor krydser de selvejende haller fingre for, at Folketinget eller EU kan hjælpe. Det vil især betyde noget, hvis de kan få elpriserne til at stabilisere sig på et lavere niveau, men som Hans Jørgen Jensen forstår diverse udmeldinger, så sker det tidligst om et-to år, og så vil det stadig være på et højere niveau end tidligere.
– Vi kommer næppe derned, hvor vi har været, før vi får energiø og alle vindmølleparkerne op at stå. Så jeg tænker, at det bliver svært, men vi må se og håbe og krydse fingre for, at der sker noget, siger han.
Selv har han meget fokus på energiforbruget i Gudhjem Svømmehal. Hvert år udsender Dansk Svømmebadsteknisk Forening referencetal for hallernes forbrug af elektricitet, vand og varme, og Gudhjem Svømmehal ligger under referencetallene på alle områder.
– Lige nu undersøger vi muligheden for at lave et tæppe hen over bassinet. Det er en investering i størrelsesorden 400.000 kroner, og ifølge leverandørfirmaet skulle vi angiveligt kunne spare omkring 100.000 kroner årligt. Hvis vi kan det, så gør vi det selvfølgelig. Så skal vi finde ud af at finansiere det, for alt, hvad der har en tilbagebetalingstid på mindre end fem år, er interessant. Vi vil fortsætte med at se på alt, hvad der kan lade sig gøre, siger Hans Jørgen Jensen.
Regeringens forslag om en afdragsordning, hvis priserne på energi overstiger de priser, der var sidste efterår, bliver kun aktuel, hvis der opstår en akut situation, mener han.