Passionen for den syrlige væske opstod under et besøg hos en vinproducent i Frankrig for en otte-ni år siden, hvor Magnus Klein Kofoed oplevede at vinrester fra produktionen og halve flasker fra vinsmagninger blev hældt på fad og tappet derfra til madlavning.
– Det er sådan, at hvis der er mellem seks og 18 procent alkohol i en væske, så bliver det til eddike, når det bliver udsat for luft, for der er eddikesyrebakterier i luften, forklarer Magnus Klein Kofoed, som fik en såkaldt "eddikemor" med hjem. En levende bakteriekultur, der tilfører den kasserede alkohol eddikesyre, og som betyder, at man kan dække sit sjatfad til i stedet for at lade det stå helt åbent.
– Så begyndte jeg selv at gøre det samme. Både derhjemme, men især også på restauranterne, hvor jeg havde en irritation over, at vi tit hældte vin i vasken, fordi den ikke havde den kvalitet, den skulle have efter at have været åbnet få dage.
Derfor stillede han et par beholdere op på Kadeau, hvor han er medejer, og så blev restvin og champagne løbende omdannet til spontangæret eddike, der kunne bruges i køkkenet.
– Det startede som en lille passion der. Jeg tog lidt med hjem, jeg tappede lidt og gav i gave - det blev et spildprodukt, som jeg synes var interessant at bruge, forklarer han.