Lokal producent med millioninvestering

Lokal producent med millioninvestering
Ligesom det første anlæg, er det nye anlæg også produceret af Müller Brennereianlagen, der har hjemme i Oberkirch i Tyskland. En lille familievirksomhed, der laver nogle af de bedste destilleringsanlæg i verden, skriver destilleriet. Foto: Wild Destillery
NOTITS | 20. DEC 2022 • 13:54
NOTITS
20. DEC 2022 • 13:54

Wild Destillery har efter lang ventetid fået en opgradering af destilleringsanlægget som har ni gange større kapacitet end det nuværende.


Præcis fire år efter det første destilleringsanlæg ankom til destilleriet i Aakirkeby, dukkede det nye anlæg op mandag den 19. december.

Det skriver Wild Destillery i en pressemeddelelse.

Og det er faktisk halvandet år siden det nye destilleri, som har kostet 150.000 euro eller over en million kroner, blev bestilt.

– Anlægget skulle oprindeligt være leveret i foråret 2022, men en større ombygning af anlæggets opvarmningsmekanisme har forsinket leveringen til nu, skriver destilleriet i pressemeddelelsen.

Med en kapacitet på 2.000 liter og et omfang på ikke mindre end 5,5 meter i længden, fire meter i højden og to meter i dybden kan man vist roligt kalde det nye anlæg for en kæmpe opgradering.

På det nye anlæg, der sammen med tre teknikere, som skal montere, er transporteret hele vejen fra Sydtyskland kan der nemlig produceres ni gange så meget som på det nuværende.

Stor vækst

Wild Distillery oplevede eksponentiel vækst i de 3 første produktionsår, derfor gik indehaver, Henrik Nerst, allerede i gang med at undersøge ekspansionsmulighederne tilbage i 2021.

– Henrik Nerst ønsker at Wild Distillery skal være en bæredygtig virksomhed, der bidrager til den grønne omstilling. Derfor ville han dengang gerne finde en måde, hvorpå han kunne udvide produktionen uden at det gik ud over miljøet, skriver Wild Destillery i pressemeddelelsen.

Men med hjælp fra EU-projektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm og Business Center Bornholm, er det nu lykkedes virksomheden at udvide produktionskapaciteten med ni gange og samtidig halvere destilleriets klimaaftryk.

De forklarer, at med det nye anlægs store størrelse, kan Henrik Nerst klare destilleringen i vintermånederne, hvor han også kan benytte overskudsvarmen fra anlægget til at opvarme produktionsbygningen, og den store vinterproduktion giver tid til at fokusere på blandt andet salg og eksport i årets øvrige måneder.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT