Derfor stopper Laila Kildesgaard som direktør i KL

Derfor stopper Laila Kildesgaard som direktør i KL
Tidligere kommunaldirektør Laila Kildesgaard stopper som direktør i Kommunernes Landsforening. Foto: Pelle Rink
TOPNYHED | ABONNENT | 3. JUN 2022 • 11:20
Jakob Marschner
Journalist
TOPNYHED | ABONNENT
3. JUN 2022 • 11:20

Laila Kildesgaard har opsagt sin stilling som direktør i Kommunernes Landsforening. Fra september vil hun drive sin egen virksomhed, der skal rådgive aktører landet over om, hvordan man bruger det åbne land bedst muligt.


Det nærmer sig en ende med den ualmindelige situation, at direktøren i Kommunernes Landsforening er bosat på Bornholm.

Efter næsten seks år forlader tidligere kommunaldirektør Laila Kildesgaard til efteråret topposten i kommunernes interesseorganisation. I stedet vil hun starte sin egen virksomhed.

– Jeg har sagt op i Kommunernes Landsforening pr. 1. september. Det har jeg, fordi jeg vil starte min egen virksomhed og passe mine seks bestyrelsesposter, siger Laila Kildesgaard til Bornholms Tidende.

Laila Kildesgaards kommende virksomhed får navnet Steder Skaber Folk. Her ønsker hun at kombinere sin oprindelige uddannelse som geograf med sine erfaringer fra de seneste 10 år, hvor det har handlet om ledelse i den kommunale sektor. Næsten fire år af den tid blev tilbragt på Bornholm, hvor Laila Kildesgaard var kommunaldirektør fra marts 2013 til oktober 2016.

– Min virksomhed skal handle om, hvordan vi bruger arealerne i det åbne land. I gamle dage kæmpede vi om pladsen i byerne. Nu kommer vi i lige så høj grad til at kæmpe om pladsen på landet, siger Laila Kildesgaard.

– Der er mange ønsker om, hvad det åbne land skal bruges til. Vindmøller og outdoor-aktitivteter er bare et par af de store tendenser. I Danmark har vi rigtig store ambitioner for alt, der kræver plads i det åbne land. Så det skal der laves nogle modeller for.

– Jeg er både uddannet geograf og har 10 års erfaring med kommunal topledelse. Og så studerer jeg også til landskabsarkitekt, hvor jeg har taget et årsværk af uddannelsen ved siden af mit nuværende arbejde og stadig mangler fire årsværk i at være landskabsarkitekt, siger Laila Kildesgaard.


Laila Kildesgaard

52 år.

Direktør i Kommunernes Landsforening frem til 1. september.

Tidligere kommunaldirektør på Bornholm 2013-16.

Medlem af seks bestyrelser, blandt dem Center for Regional- og Turismeforskning, Kvindekrisecenter Bornholm og Bornholms Tidendes Fond.

Samlevende med tidligere viceborgmester Steen Colberg Jensen.

Bosat i Allinge.

Mange forskellige kunder

Den kommende virksomhed vil efter planen bringe Laila Kildesgaard til at arbejde for en række meget forskellige aktører, der alle har planer i det åbne landskab.

– Kunderne kan både være kommuner, vindmølleproducenter, landmænd, godsejere og landsbyer. Alle, der har interesse i, hvordan vi bruger det åbne land, siger hun.

– Jeg kommer til at operere ud fra, hvor kunderne er. Jeg kommer stadig til at arbejde både i København og fra Bornholm, men potentielt også over hele landet. Måske kan nogle af de danske erfaringer også bruges i udlandet, for vi er langt fremme med de her ting i Danmark. Jeg har ikke aftaler med konkrete kunder endnu. Men jeg har talt med nogle, som jeg gerne vil arbejde sammen med.

Laila Kildesgaard ved endnu ikke, om hendes kommende virksomhed også skal have ansatte.

– Det er jeg ikke kommet til endnu, siger hun.