Kaffe i brummen: Ny café åbnet i Nexø

Kaffe i brummen: Ny café åbnet i Nexø
May Ipsen, der er uddannet køkkenleder, står i caféens køkken og laver mad og bager kager. Datteren Emma (tv) passer biksen henover sommeren. Foto: Jakob Nørmark
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 23. JUL 2022 • 10:30
NYHED | NEXØ | ABONNENT
23. JUL 2022 • 10:30

 

Tilbageflytter har åbnet en café i den gamle politistation i Nexø.

Hvis man stikker hovedet ind i den gamle politistation i Nexø, kan man nu drikke kaffe i den gamle retssal og gå på toilettet i en gammel fængselscelle.

I tirsdags åbnede der en nemlig en ny café i den gamle polististation i Købmagergade 9 i Nexø. Og navnet er da også meget passende - Kaffebrumman.

– Kaffefængslet, eller kaffecellen, siger ejeren af den nye café, May Ipsen.

Caféen skulle som udgangspunkt sælge kaffe og kager, men menukortet blev udvidet løbende, så man nu kan få sandwiches, panini og reje- og ostemadder, sodavand og øl og vin.

May Ipsen, der er uddannet køkkenleder, står i caféens køkken og laver mad og bager kager. Hendes datter Emma, der har hjulpet med at starte caféen op, passer biksen henover sommeren.

Renovationer

May Ipsen er født og opvokset på Bornholm. Faktisk på Købmagergade i Nexø, hvor hun nu længere nede ad gaden har åbnet Kaffebrumman. Efter nogle år på Sydsjælland og i Jylland, flyttede hun i 2001 tilbage til Bornholm, og de sidste 14 år har May Ipsen arbejdet som social- og sundhedsassistent.

– Men jeg har altid haft en drøm om at få en café. Og jeg er 56, så det skulle være nu, hvis jeg skulle prøve det.

Politistationen var tidligere ejet af hendes revisor, som primært brugte stedet til kontor. May Ipsen forhørte sig og fik lov at købe stedet af ham. Tidligere i år solgte hun og hendes mand så deres hus for at kunne købe den gamle politigård, og flyttede ind i den tilhørende lejlighed.

 

May Ipsen (th.) og datteren Emma, der driver den nye café Kaffebrumman. Foto: Jakob Nørmark

May Ipsen overtog nøglerne til politistationen den 1. april, og siden har hun sammen med sin mand, der har selvstændig tømrervirksomhed, arbejdet med at renovere stedet.

Og når man har at gøre med et gammelt fængsel, så er der lidt mere arbejde end bare at slibe gulve og male vægge.

– Der skulle rives nogle vægge nede, som var nogle tykke fængselsmure. Det har taget noget tid. Selve lejligheden, som vi er flyttet ind i, var istandsat. Men ellers skulle der rengøres, installeres cafékøkken, males og hentes møbler til caféen. Der hvor jeg har cafékøkken var der venteværelse fra dengang, man ventede på bussen der. Før det var det en fangegård, så der lå nogle tunge brosten, som min mand måtte hive op for at isolere gulvet.

Nysgerrige gæster

Med den historiske bygning følger også nysgerrige gæster, der ikke nødvendigvis kommer på grund af kaffen.

– Der er mange, der kommer bare for at se stedet og bare gerne vil kigge indenfor. Der er fire celler: Den ene bruger vi vil omklædning, tøjvask og kontor. En anden er lavet til toilet. En cellevæg er revet ned til køkkenet. Og så er der en celle, der er intakt, som man kan kigge ind i. Og så vil folk også gerne se retssalen, hvor der er café nu.

May Ipsen ser det som et stort plus at ligge i en bygning som politistationen, der helt naturligt tiltrækker besøgende.

– Det gør det lidt mere spændende at komme ind, og folk står ude på gaden og tager billeder. Det betyder rigtig meget, at det er en historisk bygning.

Det er May Ipsens håb, at caféen kommer til at være åben mere eller mindre året rundt. Det kræver, at hun kan finde en medarbejder, der kan tage over for hendes datter, der hjælper til henover sommeren. Og så kræver det også, at der kommer gæster.

– Men det kræver, at der kommer folk og spiser og drikker, for ellers bliver det svært at holde åbent.

Kaffebrumman har åbent tirsdag til lørdag fra 11-16.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT