At slagtehuset på Østbornholm genåbner, er imidlertid ikke ensbetydende med, at de gamle drømme om Hallegaard som en blanding af slagtehus, gårdbutik og landbrug med fokus på dyrevelfærd bliver til virkelighed. Den oprindelige vision om at give de bornholmske producenter et lille slagteri, så de kunne sælge kød fra dyr, som er født, opvokset og slagtet på Bornholm, er ikke realiseret. I dag slagter størstedelen af de bornholmske kvægavlere deres dyr på Sjælland, og det er et forhold, der generer mange af de oprindelige anpartshavere.
En anpartshaver fortæller, at han fortsat vil bakke op om Hallegaard Slagtehus, hvis det lykkes at finde en fremtidssikret løsning, der lever op til den oprindelige strategi.
– Vi aktionærer er godt klar over, at vi kan risikere at tabe penge i forbindelse med et ejerskifte. Det, vi er interesserede i nu, er at finde nogle nye kræfter, der kan køre slagtehuset videre i en selvstændig, lukket økonomi. Det hele skal samles et sted, som har det lange fokus, i stedet for en flok engle, der sidder i København. Vi skal finde nogen, der kan drive det kommercielt, som har en samlet plan, og som vil kaste sig ind i projektet med liv og sjæl, ligesom Jørgen gjorde for 30 år siden. Det hele er der, alle investeringerne er lavet. Vi mangler bare en slagter og nogle leverandører, siger kilden.
Fire opslidende år