Det fem år gamle slagtehus på Aspevej har været lukket ned tidligere, blandt andet i slutningen af 2019. Siden da har en gruppe lokale kvægproducenter arbejdet på en redningsplan, som skulle give dem deres lokale slagtehus tilbage.
– Jeg ved, hvad der skal gøres, for at få det til at hænge sammen økonomisk og jeg ved, at der er flere, der er interesseret i at gå ind og overtage Hallegaard Slagtehus Aps. Jeg tror godt, vi kan rejse pengene. Det har virkelig stor betydning for os producenter, at vi kan få slagtet her på Bornholm, sagde dyrlæge og svineavler Bente Johansen, efter at det i juni kom frem, at slagtehuset på Hallegaard igen er ude af drift. Bente Johansen var med til rekonstruktionen af Hallegaard efter konkursen.
Den officielle forklaring på den aktuelle nedlukning har været, at det ikke har været muligt for slagtehuset at finde en dyrlæge til at foretage de nødvendige kontroller. Fra kilder, der ikke ønsker at stå frem, forlyder det imidlertid, at der er utilfredshed i ejerkredsen bag slagtehuset, dels fordi slagtehuset er tabsgivende, dels fordi den oprindelige vision bag opførelsen af et moderne slagtehus på Bornholm var, at de lokale producenter skulle have et sted at få slagtet deres dyr, hvorved man kunne undgå lange transporter til slagterier på Sjælland.
Slagtehuset er mit hjertebarn
Den vision har aldrig rigtig fået vinger, blandt andet på grund af manglende arbejdskraft og svigtende indtjening, og det har skabt stigende bekymring blandt de 18 anpartshavere, hvoraf flere har investeret 50.000 kroner i slagtehuset. En anpartshaver skrev i juni en mail til August Lund og den øvrige bestyrelse, hvor han gav udtryk for sin bekymring over tingenes tilstand og spurgte, hvad planen egentlig var.