Italiensk restaurant har fundet et nyt publikum under corona

Italiensk restaurant har fundet et nyt publikum under corona
Den italienske restaurant, Skinny Joeys, som ligger langt væk fra centrum af Rønne, har fået et andet publikum under corona. Arkivfoto; Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 10. JAN 2022 • 15:30
Berit Hvassum
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
10. JAN 2022 • 15:30

Endnu en omgang med restriktioner og et stigende smittetryk får restauratører i Rønne til at sætte deres forretninger på pause

En af de første restaurationer, som tog konsekvensen af regeringens restriktioner i december 2021, var Den Lille Café i Store Torvegade.

På en håndskrevet seddel i døren står der ”Grundet coronasituationen er caféens sidste åbningsdag torsdag den 16. december.”

Naboer til Den Lille Café – Restaurant Texas, Bar Râzapâz, Selmas Homecooking og Restaurant Thaimark på Rønne H – er også med på listen af spisesteder, som kunderne må vente med at besøge i den nærmeste fremtid.

Det er dog ikke alle i branchen, som holder midlertidigt lukket.

Lidt længere ude af byen ligger Skinny Joey’s, en italiensk restaurant der så dagens lys i sommeren 2021 på hjørnet Smallesund/Borgmester Nielsens Vej.

Her har de to ejere, Dennis Poulsen og Kenneth Nielsen, valgt at lade restauranten være åben i årets mest stille måned i restaurationsbranchen. Dennis Poulsen er uddannet kok og har gennem årene været køkkenchef på Kokkedal Slot og Madklubben, og Kenneth Nielsen er ejer Øens Byg og Montage samt Det Gamle Posthus i Rønne, hvor Dennis Poulsen også driver restauranten i det nyrenoverede hotel.

– Corona sætter sine spor, men vi håber på at kunne vinde en lille smule på den lange bane, siger Kenneth Nielsen om beslutningen med at holde åbent i januar.

Da Skinny Joey’s slog dørene op sidste sommer, var ejernes ønske at tiltrække Campus Bornholms elever og lærere, som tæller mere end 1.300 mennesker. Konceptet var et 'let og hurtigt set-up' med salg af pizza, slices og mindre to go-retter.

– Det lå jo lige til højrebenet, at få eleverne ned til os i frokostpausen, men det var sværere, end vi troede, og man skal vælge sine kampe, fortæller Kenneth Nielsen og henviser til lave priser i kantinen på Campus Bornholm.

Mens de to ejere spejdede efter kunder til frokost, fik et andet publikum øje på den italienske restaurant, som ligger langt væk fra centrum.

– Der kom stille og roligt flere voksne ind til os. Pæne mennesker med slips på, som gerne vil sidde i et hyggeligt lokale. Det er et aftenpublikum, som har taget godt imod konceptet. Og vi haft helt udsolgt i de seneste weekender, siger Kenneth Nielsen.

Restauranten serverer pizza- pg pastaretter samt klassiske italienske forretter som carpaccio, vitello tonnato og suppe samt tapasfad med forskellige specialiteter.