Især en kundegruppes afmarch bidrog til at lukke Knirkeline

Især en kundegruppes afmarch bidrog til at lukke Knirkeline
Michael Hansen havde sin bedste sæson ud af 11 i Jensens Bageri under coronanedlukningerne sidste år. Arkivfoto: Jacob Jepsen
HANDEL | RØNNE | ABONNENT | 7. OKT 2021 • 12:07
HANDEL | RØNNE | ABONNENT
7. OKT 2021 • 12:07

At flytte gymnasieeleverne fra den centrale placering i byen på Lille Søborgstræde og ud på det nybyggede Campus Bornholm på Minervavej har bidraget til, at det har knirket i fundamentet under Jensens Bageris brødudsalg i Snellemark.

I juni 2018 begyndte først hold af gymnasiets elever således oppe i de nybyggede lokaler, og nu har ejeren af Jensens Bageri, Michael Hansen, besluttet simpelthen at lukke brødudsalget, som hed Knirkeline.

– Tanken har været undervejs i nogle år, siger han.

– Der er jo langsomt sket en udvikling i Rønne, og det har haft betydning for omsætningen generelt hos os i Knirkeline. Senest så vi, da man lukkede det gamle gymnasium, at det blev mærkbart, at der pludselig var helt stille dernede. Vi havde ikke længere de ryk, der ellers var i gymnasiets frokostpauser og så videre.

– I det hele taget virker det, som om der ikke er så mange strøgkunder i Snellemark, som der tidligere har været. Om det så skyldes de nye supermarkeder oppe ved rundkørslen, ved jeg ikke, men bare her i sommer har vi kunnet se, at selv om der i juli måned var masser af mennesker på torvet, så var der helt dødt i Snellemark.

Michael Hansen fortæller, at det også helt generelt er "forbistret" svært at få kvalificeret personale.

– Så nogle gange må man trække en streg og sige, at man kan ikke blive ved med at håbe på, at der kommer nogen, der kan hjælpe os – og giver det overhovedet mening at køre videre med butikken? Og nej, set over et helt år gør det ikke.

40 procent ned

Kan du oplyse en procentvis nedgang?

– Jeg kan i hver fald sige, at i juli måned i år set i forhold til juli måned sidste år har vi en nedgang på 40 procent, siger bagermesteren, som i marts måned i år genåbnede "moderbutikken", hvor selve bageriet ligger i Lille Madsegade, efter en ombygning til cirka 3,5 millioner kroner. Et projekt, som Rønne Byforenings for nylig besluttede at honorere med en pris for smuk renovering.

– Og I Lille Madsegade har vi hentet rigtig-rigtig meget mere omsætning i vores nye butik, siger Michael Hansen.

– Igen på grund af manglende ressourcer valgte vi fra skolernes sommerferie ikke at åbne i Snellemark allerede klokken seks, men forsøgte ved hjælp af blandt andet store plakater i Knirkeline at flytte kunderne op i Lille Madsegade, og det lykkedes i dén grad.

Har ombygningen i Lille Madsegade i øvrigt givet pote?

– Ja, det har det virkelig, vi har beholdt de gamle kunder og fået en masse nye til. Vi har også set, at rigtig mange turister har fundet op til os i forhold til tidligere. Så det har været supergodt, også sammenlignet med sidste år, som er den bedste sæson vi har haft i mine 11 år på grund af corona, hvor de forskellige restriktioner gjorde, at folk ikke kunne lave andet end at gå til bageren og den slags – og hvor de altså havde tålmodighed til at stå i kø, siger Michael Hansen.