– Jeg har et gammelt hus, der kalder på sin far. Det kunne jeg godt tænke mig at nusse lidt med. Og så får vi jo tid til alt, hvad vi vil. Nu behøver jeg ikke kigge i kalenderen, hver gang vi får lyst til at tage på ferie. Nu kan vi bare tage af sted. Og vi har også et barn og et barnebarn i København. Det bliver lettere at besøge dem.
Jan Gildam vil dog ikke lægge madlavningen helt på hylden, for der er stadig bud efter ham, siger han.
– Jeg håber da, at jeg kan få nogle småjob en gang imellem. Måske et par gange om måneden. For jeg vil gerne stadig ud og lave noget mad. Og der er jo hele tiden nogen, der ringer og spørger, om jeg vil hjælpe, så det vil jeg da ikke sige nej til. Hvis jeg altså kan få lov at holde fri derhjemmefra, griner den lattermilde kok.
Hvad kommer du til at savne mest?
– Da jeg i sin tid startede i madbilen, der kom jeg til at savne mine kolleger. Dem har man jo ikke, når man bare står alene i sin bil. Men nu kommer jeg til at savne alle de mennesker, jeg snakker med. Der er jo mange, der hver dag kommer forbi mig og slår en sludder af, hører hvordan det går og hygger lidt. Og turister der kommer og spørger om vej og om hvad det er for noget mad, vi laver. Det kommer jeg til at savne.