– Vi vil gerne have folk til Østerlars dagli’brugs, og det var lidt et sats, vi gjorde, da jeg startede her, men det har fungeret, og folk kommer. Selvfølgelig er der nogle, der kun kommer for slikket, men heldigvis er der også mange, der putter andet i kurven end bland-selv. Det var det, der var hele pointen med det, at de skulle få øjnene op for, at der ligger en dagli’brugs i Østerlars, som har et udvalg, der er værd at køre efter, siger Asger Raasø Lautrup-Larsen.
Det er ikke uddeleren selv, der står for slikafdelingen. Der er en ude fra, som hver 14. dag bestiller, fylder op, trimmer og gør klar. Imens har Asger Raasø Lautrup-Larsen fokus på den daglige drift og at få folk ind i butikken.
– Så har vi til det daglige indkøb, og det skal helst være friskt og præsentabelt, så de ikke bliver skræmt væk af at komme her. De skal helst have lyst til at komme igen, siger han.
Målet er tre år
Inden Asger Raasø Lautrup-Larsen blev uddeler i Østerlars, var han grøntansvarlig i Dagli'brugsen Gudhjem, hvor han blandt andet brugte Facebook til at gøre opmærksom på butikken. Det samme gør han i sit nye job.