– Det har nok strukket processen lidt, men det er en investering i vores kunder, som vi gerne vil have med, mens vi bygger om, for vi tror på, at det er en investering i fremtiden.
Drøm i opfyldelse
Hos bestyrelsesformand i Hasle Brugsforening, Kurt Brunk Hansen, er der stor respekt for det store arbejde, der er blevet udført og som han har oplevet, at der har været overskud til at indvie ham og de øvrige medlemsvalgte bestyrelsesmedlemmer i.
– For mig er det en drøm, der er gået i opfyldelse, fortæller formanden for bestyrelsen.
Han sidder også med i Coops landsråd, og derfor var han en af de allerførste, der hørte om planerne om en ny kæde med navnet Brugsen.
– Jeg kan huske, at jeg talte med Klaus om, at den kæde ville vi gerne være en del af, for det passede bare til Hasle. Heldigvis var de enige i det, og nu er der jo virkelig blevet kastet nogle penge efter Hasle, forklarer han.
De mange investeringer skal imidlertid afskrives over de kommende år, og det betyder, at selvom der med de nye køle- og frysediske er kommet en markant lavere udgift til strøm, så kommer der til at gå nogle år, før regnskaberne begiver sig på himmelflugt.
I det daglige arbejde i butikken ser Klaus Elleby Larsen imidlertid frem til ikke længere at skulle smide store mængder mad ud hver uge - for med det nye koncept, kan han selv bestemme, hvad der skal på hylderne, og det skal selvsagt være det, de lokale ønsker at købe.
Derfor er der udarbejdet en ønskebog, hvor man kan få skrevet sit ønske op til sortimentet, og i langt de fleste tilfælde vil et ønske i ønskebogen betyde, at Brugsen bestiller varen hjem og undersøger om den kan sælges i butikken.
Der er desuden langt mere plads på hylder og i kølediske i den nye butik, fordi der ikke behøver være så stort et udvalg. Det betyder, at de fleste varer bare skal flyttes en enkelt gang fra pallen til hylden, og at der dermed bliver færre arbejdsgange på den enkelte vare.