Alle BLFs medarbejdere hopper med på ny vogn

Alle BLFs medarbejdere hopper med på ny vogn
Thomas Bay Jensen er fortrøtsningsfuld over fremtiden i Bornholms Landbrug og Fødevarer. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 20. NOV 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
20. NOV 2023 • 19:00

Det er lykkes at få alle ansatte med videre til selskabet Vkst. Det fortæller direktør i Bornholms Landbrug & Fødevarer, der samtidig bliver ny HR-chef for den store rådgivningsvirksomhed.

1. januar står der Vkst i signaturen, når de nuværende medarbejdere hos Bornholms Landbrug & Fødevarer sender en mail ud til kunder og partnere.

Her er inkorporationen i den store rådgivningsvirksomhed fuldført. Det fortæller Thomas Bay Jensen, der er direktør i Bornholms Landbrug & Fødevarer.

– Så vi er meget fortrøstningsfulde for fremtiden, og vi glæder os til at komme over i Vkst og blive en del af et meget større team, hvilket giver os bedre muligheder for at spare med andre specialister, lyder det.

Da medlemmerne ved en ekstraordinær generalforsamling i oktober stemte for at lade rådgivningsdelen af Bornholms Landbrug & Fødevarer blive en del af Vkst, var det nemlig et åbent spørgsmål, om alle rådgiverne ville følge med.

Ingen revolutioner i sigte

For Thomas Bay Jensen er det vigtigste i processen, at kunderne ude i landbrugene mærker få forandringer i første omgang.

– Det ligger mig meget på sinde, at forandringerne bliver så små som muligt for vores kunder. Vi kommer stadig til at være i Kannikegaard og rådgive derfra. Vi skifter ikke rundt mellem rådgivere, så det bliver de samme mennesker, de møder efter nytår. At bringe nye rådgivere i spil kommer hen ad vejen, siger han og uddyber:

– Det er en af fordelene ved, at vi har været tidligt ude og har haft god tillid til at forberede den her proces.

Thomas Bay Jensen skal dog vænne sig til at være mindre på Kannikegaard end hidtil. Han bliver nemlig ny HR-chef for Vkst og skal derfor arbejde delvis i Aakirkeby, Sorø og Nykøbing Falster, hvor Vkst også har afdelinger.

Det betyder også, at der ikke bliver en leder for hele organisationen på Bornholm, der vil være der til dagligt. I stedet kommer de forskellige afdelingsledere til at referere til lederne i Vkst inden for de respektive områder.

Fortsætter som politisk organisation

Selvom alt rådgivningsarbejdet rykker ind i Vkst, så forbliver Bornholms Landbrug & Fødevarer en politisk interesseforening.

Her vil Thomas Bay Jensen bære faklen videre som foreningssekretær.

– På den måde bliver det heller ikke den store forandring i forhold til netværket omkring Bornholms Landbrug & Fødevarer som samarbejdet med myndigheder, andre organisationer og aktiviteter generelt, forklarer han.

Vkst har hovedkontor i Sorø og havde en omsætning på 195,2 millioner kroner i 2022. Samme år beskæftigede Vkst i gennemsnit 251 fuldtidsansatte.