Wermelin forsvarer Mette: Statsministeren prioriterer Bornholm

SYNSPUNKT | ABONNENT | 9. MAJ 2022 • 15:30
Af:
Lea Wermelin
medlem Folketinget for Socialdemokratiet
miljøminister
SYNSPUNKT | ABONNENT
9. MAJ 2022 • 15:30

Vi bornholmere skal glæde os over, at vi har en statsminister, som prioriterer Bornholm, skriver Lea Wermelin (S).


Når alle andre danskere fejrer befrielsen af Danmark hvert år, så er det noget andet for os bornholmere. Vores historie er en anden med besættelsestiden, der fulgte. Derfor var jeg glad for, at vores statsminister Mette Frederiksen både i år og sidste år har været på Bornholm. Sidste år i anledning af 75-året for vores befrielse med en forståelse for, at mange bornholmere følte sig glemt og overset dengang. I år også med fokus på forsvar og sikkerhed ovenpå det russiske angreb på Ukraine.

Alligevel kan man læse i avisen, at den politiske kommentator Jarl Cordua nærmest mener, at det skulle være synd for Bornholms nye borgmester Jacob Trøst, at statsministeren var på Bornholm den 7. april. Hvordan den analyse er blevet strikket sammen, skal man nok være kommentator for at forstå. Statsministerens program er altid tæt pakket. I den seneste tid har hun modtaget Indiens premierminister Narendra Modi i Danmark, og hun har selv besøgt den ukrainske præsident Volodomyr Zelenskyj i Ukraines hovedstad. Ligesom hun er rundt i hele Danmark blandt andet for at tale om den kommende folkeafstemning den 1. juni, hvor vi anbefaler et ja til at træde helhjertet ind i Europas forsvars- og sikkerhedssamarbejde. Her har hun også besøgt Bornholm, hvor der blandt andet var et medlemsarrangement på Tidende, hvor der var plads til spørgsmål fra de fremmødte.

Heller ikke eksperten, som Bornholms Tidende forholder problematikken om mere tid til borgmesteren erklærer sig enig med Jarl Cordua. Iøvrigt kan man i selvsamme dækning her i avisen se Jacob Trøst stå lige ved siden af statsministeren i forbindelse med besøget på Paradisbakkeskolen. Så inden konspirationsteorierne tager helt fat i kommentatoriet og avisen, synes jeg, at vi bornholmere skal glæde os over, at vi har en statsminister, som prioriterer Bornholm.