'Vi er vildt fascineret af den forskelligartede natur, øen har'

'Vi er vildt fascineret af den forskelligartede natur, øen har'
Mette Dieckmann. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 27. APR 2021 • 06:43
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
27. APR 2021 • 06:43

DAGENS NAVN: Mette Dieckmann er ny ejer af den gamle Gudhjem-El i Brøddegade, Gudhjem, hvor hun i disse dage arbejder på højtryk med manden Brian Dieckmann for at åbne smørrebrødsrestauranten Hos Mette. Parret har en baggrund som landbrugsdrivende på Tåsinge, men har kommet i Gudhjem igennem mange år. I 2020 tog de springet og blev tilflyttere, hvor de både overtog hus og erhvervsejendom i Gudhjem.

Hvordan opstod ideen til en restaurant i Gudhjem?

– Ideen er opstået over længere tid. Lysten til at gøre mennesker glade og give dem en oplevelse, har vi jo altid arbejdet med i forhold til vores fortid med landbrug og gartneri. Der bestod arbejdet i at afsætte en del at afgrøderne direkte til kunden. Nu vil vi tage skridtet videre og tilbyde kunderne det færdige produkt.

Du og din mand er kommet meget på Bornholm, før I flyttede hertil. Hvad er det Bornholm kan?

– Vi har jo altid boet på en ø, dog en noget mindre ø, men til gengæld brofast. Men Bornholm kan noget med naturen, og vi er vildt fascineret af den forskelligartede natur, øen har. Det er alt fra klipper, skov, strand, bakket terræn og fladt terræn – og vi bruger det, alt det vi kan. Vi er begge født og opvokset på Tåsinge og har boet der altid, og det sydfynske øhav er også skønt og smukt. Men nu trængte vi bare til at der skulle ske noget andet.

I er netop flyttet fra en ø til en anden, ser I nogle ligheder?

– Der er mange ligheder for Tåsinge kontra Bornholm. Vi er vant til det stille liv – dog drysset med travlhed – og det fortsætter vi forhåbentlig med. Men livet i en mindre by, hvor alle kender alle, er noget vi kender til i allerede, så der tror jeg, at vi har nogle fordele. Vi kommer allerede fra et sted, hvor man hilser på dem, man møder, om det er nogle man kender eller ej, man er ikke så anonym som i de store byer, og det er noget, vi tager med os.

Du er oprindeligt kontoruddannet, men har igennem mange år drevet landbrug og gårdbutik på Fyn, hvor I også producerede fødevarer – hvor stammer interessen for mad fra?

– Vores fælles interesse for fødevarer og mad er delvist medfødt og delvist udviklet med årene. Vi er så "skadet", at når vi har spist morgenmad, så er samtalen hurtigt i retning af; Hvad skal vi have til aftensmad?. Vi har i mange år været selvforsynende med kød og grønsager og har haft alle muligheder for at få god og dejlig mad altid. Heldigvis har vi haft relativt hårdt fysisk arbejde, så vi har forbrændt meget i løbet af en dag.

Hvad er dit mest uforglemmelige måltid?

– Mit mest uforglemmelige måltid? Det er svært. Jeg kan synes, at frikadeller med stuvet hvidkål og kartofler er helt fantastisk. Men vi spiste en gang på Det Nordatlantiske Hus i Odense. Det var en uforglemmelig oplevelse.

Har du et yndlingssted på Bornholm?

– Gudhjem er mit yndlingssted på Bornholm. Her er alt i forhold til natur med både klipper, skov, strand, havn. Samtidig har byen også mange kulturelle tilbud med både indkøb, svømmehal, biograf, spisesteder, skønne butikker og meget andet.

 


Mette Dieckmann

47 år, men fylder 48 sidst i april

Gift med Brian Dieckmann, sammen har parret tre voksne børn, som alle bor på Tåsinge.

Født og opvokset på Tåsinge, flyttede til Bornholm i december 2020

Oprindeligt kontoruddannet, og har tidligere drevet landbruget og gårdbutikken Hellevgaard på Tåsinge