Tre projekter kan få gavn af hinanden på Nørrekås

Tre projekter kan få gavn af hinanden på Nørrekås
LEDER | 19. JAN 2023 • 05:30
LEDER
19. JAN 2023 • 05:30

Træbådelaugets beslutning om at tage imod kommunens tilbud er fornuftigt, hvis de kan få en acceptabel tidshorisont på aftalen. Nu gælder det om, at Rønne Havn, træbådelauget og de unge skatere hjælper hinanden med at få hver deres projekt op at stå - sammen.

Rønne Havn vil udvide henover træbådelaugets lejede grund. Træbådelauget vil overleve og bevare vores kulturarv ved at flytte og fortsætte deres virke i den gamle remise. Foreningen Rønne Street Sport vil sikre de unges muligheder for fortsat at kunne udøve deres hobby på ramperne foran remisen og gerne indeni.

Set udefra ligner det en klodset ups fra kommunens side, at man ikke på forhånd har banket havnen på plads eller sikret en løsning for træbådelauget, der ikke ødelægger hverdagen for andre gode foreninger som Rønne Street Sport. Men sådan er situationen nu, og det er spild af kræfter at kigge bagud.

Foran os ligger mulighederne for mere charmerende liv på Nørrekås, hvor unge, gamle, lystsejlere, fritidsfiskere, dykkere, bådebyggere og skatere nu kan skabe et endnu stærkere og mere levende miljø i området, der trænger til en saltvandsindsprøjtning.

Når kommunen nu har besluttet ikke at tilbyde remisebygningen til de unge, må parterne affinde sig med situationen og finde styrker i den nye konstruktion.

Der er helt sikkert masser af praktiske og økonomiske forhold, som havnen kan hjælpe træbådelauget med. Det vil give dem et tiltrængt imageløft og ro til udvidelsen. Der skal flyttes og installeres i den helt store stil. Træbådelauget kan helt sikkert hjælpe de unge skatere med en hånd, når ramperne skal have et ekstra bræt, eller der mangler en topnøgle til at spænde truckgummi. De unge skal naturligvis ikke forgribe sig på de smukke gamle træbåde med graffiti, ligesom de flotte togmalerier på remisen er sluppet for selvstændig gadekunst indtil nu.

De unge er derimod en stærk kanal til en ny generation til at passe på Bornholms maritime arv, hvis parterne gør sig umage.

Der er helt sikkert et kæmpe potentiale for Rønne Havn, Bornholms Træbådelaug og de unge skatere, hvis de arbejder sammen om Bornholm og deres projekter. Det er med at komme i arbejdstøjet.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning