Festivalen, som er opkaldt efter verdens bedste stykke smørrebrød, løfter ikke alene madoplevelsen til nye højder, men styrker også fortællingen om vores samfund som en førende madregion i Danmark.
Selvom gourmetbølgen måske ikke længere rammer Bornholm med samme kraft som tidligere, så har vi stadig al mulig grund til stolthed. Kadeaus Michelin-stjerne skinner klart i Pedersker, og tæller vi ikke restaurantens to stjerner i København med, så har vi her på Bornholm faktisk en Michelin-stjerne pr. 38.966 indbyggere. Det er bemærkelsesværdigt flot – især set i lyset af, at gastronomi-metropolen København ”kun” har én stjerne pr. 46.550 indbyggere.
Det er selvfølgelig de færreste af os, der besøger restauranter i Kadeaus prisklasse. Men Michelin-stjerner handler om langt mere end luksuriøse middage. De bidrager til at skabe fortællingen om en egn med ekstraordinær gastronomisk kvalitet, der tiltrækker gæster og skaber arbejdspladser til gavn for hele vores fællesskab.
Sol over Gudhjem forstærker netop denne fortælling på allerbedste vis. Arrangementet er udvidet med flere dage og aktiviteter, hvilket blot understreger dets betydning for Bornholm. Festivalen samler ikke bare lokale fødevareentusiaster, men trækker gæster fra nær og fjern, der kommer for at opleve, smage og nyde den særlige stemning, som kun findes i Gudhjem.