I Almindingen findes nogle af landets mest artsrige naturområder. Men disse områder er omgivet af store plantager af træer på lige rækker, hvor jorden er drænet for at effektivisere skovdriften. I plantagerne er artsrigdommen mindre, men med naturnationalparken kan også plantagerne med tiden blive til rigere natur. Vi kommer ikke til at fælde skoven i hele naturnationalparken, sådan som det fremgår af indlægget. Vi kommer til at fjerne oversøiske træer, som blandt andet cypres, tsuga, nobilis og rødeg, så der bliver plads til europæiske træarter. Derudover bliver især de ensartede rødgranplantager tilpasset, så de bliver mere varierede, end de er i dag. Der bliver altså ikke tale om en savanne, men en mere varieret skovnatur.
Hvis man vil vide mere om Naturnationalpark Almindingen kan jeg anbefale at besøge Christianshøj Trinbræt, hvor der er en døgnåben udstilling om projektet.
Vi har løbende rådført os med dyrlæger, forskere og eksperter fra det fælleseuropæiske bisonavlsprogram. Dødeligheden blandt de bornholmske bisoner er sammenlignelig med, hvad man kan se i andre bisonprojekter. Europæiske bisoner har et skrøbeligt helbred på grund af indavl, fordi alle nulevende europæiske bisoner stammer fra kun 12 individer. Der er ikke bisoner i projektet, som er døde, fordi de har manglet mad på arealerne. Vi tilser bisonerne sådan som lovgivningen foreskriver. Det betyder blandt andet, at vi tilser bisonerne jævnligt og holder øje med deres sundhedstilstand. Vi har også en dyrlæge tilknyttet, som med mellemrum vurderer bisonernes huld og øvrige sundhedstilstand.
På webadressen nst.dk/bison-bornholm findes link til en side med nærmere beskrivelse af dyrevelfærden i Bisonskoven og vores forvaltning.