Kaas: Velgørenheden er presset

Kaas: Velgørenheden er presset
LEDER | 8. OKT 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
8. OKT 2024 • 05:30

50 indsamlere var ude at samle penge ind til Røde Kors i weekenden. Det tal er lavere end normalt og udtryk for, at kampen om vores håndører til velgørenhed er skærpet.

Konkurrencen om dine penge til velgørenhed er vokset. Det kunne Røde Kors senest mærke i weekenden, da cirka 50 indsamlere skulle dække hele Bornholm og forsøge at få indsamlingsbøsserne fyldt op. Det er færre end tidligere og blandt andet et udtryk for den øgede konkurrence, lyder vurderingen.

I en tid med blandt andet ændringer i vores engagement inden for det frivillige arbejde og en øget digitalisering af indsamlingerne – også månedlige – på online betalingssystemer kæmper de traditionelle velgørenhedsorganisationer med at få deres budskab ud, og det kan altså mærkes, når man på en søndag i oktober skal forsøge at samle penge ind til Røde Kors.

Et ædelt formål, som blandt andre Adis Mesanovic tog del i. Han fortalte i Tidende, at hans forældre kom til Danmark fra krig og ødelæggelse, og at han havde lyst til at betale tilbage med en tur rundt med indsamlingsbøssen. En dejlig historie!

Kampen om donorernes opmærksomhed er altså vokset markant. Vi støder jævnligt på såkaldt crowdfunding fra virksomheder og indsamlinger til personlige sager og kreative projekter, når vi for eksempel surfer rundt på sociale medier, og derfor kan man jo få helt dårlig samvittighed, når ens cirka-budget for, hvor meget man ønsker at give til hjælp og velgørenhed, nærmer sig grænsen.

Hvem ønsker ikke at hjælpe? Og hvem synes ikke, det ville være dejligt, hvis nogle flere kunne finde overskud til at snuppe en søndag i Røde Kors’ tjeneste?

Tak til Adis og alle I andre, der gjorde det. I den her tid har lige præcis Røde Kors, der samler ind til at hjælpe i områder med krig og naturkatastrofer, brug for jeres – vores – hjælp, så selv om I kun var 50, så formåede I at gøre en stor forskel.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT