Kaas: Så er det nu

Kaas: Så er det nu
LEDER | 23. MAR 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
23. MAR 2024 • 05:30

Vi er gået ind i sommerhalvåret. Påsken er lige om hjørnet. Vi kommer ikke til at kede os.

Nu åbner Bornholm for alvor. Påsken står for døren, og allerede i denne weekend begynder de kulturelle tilbud at gøre sig til for os alle.

Som vi fortæller i Tidende i dag, starter Sassnitz-ruten med fuld fart på, og der er altså lagt i ovnen til en bragende flot "sæsonstart" på Bornholm for de tyske turister og alle os andre.

I denne weekend kan du jo eventuelt starte på Svanekegården, hvor legatmodtageren, 23-årige Freya Sinius Kofod og alle de andre, der kom gennem nåleøjet, udstiller på Bornholms Censurerede Forårsudstilling. 28 dygtige kunstnere viser deres værker frem på den traditionsrige udstilling.

Du kan passende også slå vejen forbi Hasle, hvor Bornholms Center for Kunsthåndværk, Grønbechs Gaard, slår dørene op for dette års arrangementer. Det er husets 22. sæson i Hasle, og med ni forskellige udstillinger er der masser af guf at se på.

Blandt udstillerne er Baltic Sea Glass, som vi også skriver om i avisen i dag. Hos glaspusterne på klippekysten er det kunstneriske niveau tårnhøjt, og når de enorme glasvaser på op til 75 centimeter kommer op at stå i de fine rammer på Grønbechs Gård, vil de med sikkerhed komme til deres ret og skabe begejstring blandt publikum.

Jo, denne tid på året er som altid ganske speciel. Man mærker, hvordan det hele summer, og at alle går rundt og glæder sig til alt det gode, der skal ses og opleves i de kommende måneder.

Som vi tidligere har beskrevet, ventes de tyske turister at komme i stort antal i år, og oven i en formodet kanon højsæson i juni og juli er der lagt i ovnen til, at vi i hvert fald ikke behøver at kede os på Bornholm i den kommende tid.

I tiden fra påske og frem til sommeren har vi det sådan lidt for os selv, og der skal vi huske at gøre brug af alle de gode, lokale tilbud, som iværksættere og forretningsdrivende knokler for at stable på benene.

Om det er i Svaneke, Hasle eller et tredje sted, så er det nu, at dørene åbnes – der er nok at glæde sig til.