Kaas: Flere øjne på elnettet

Kaas: Flere øjne på elnettet
LEDER | 22. FEB 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
22. FEB 2024 • 05:30

Det er ikke kun elnettet, der bliver overvåget. Elnettets ejer er nemlig også under konstant overvågning.

Såkaldte stordriftsfordele gør, at Trefor El-net Øst, som vi efter enorme prisstigninger betaler styrtende for at sørge for, at der er strøm i vores stikkontakter, har flyttet en overvågningsopgave til Jylland.

Elnettet, som Beof i 2021 solgte til Ewii-koncernen – som Trefor altså er en del af – skal passes og plejes, og på nutidens Bornholm er vi dybt afhængige af en pålidelig strømforbindelse.

Derfor må vi tage Trefors udmelding om, at en døgnbemandet post i Kolding leverer en bedre og mere sikker drift på Bornholm, for gode varer.

Men lad ikke det her blive en glidebane, hvor man mener, at flere og flere opgaver kan løses fra jysk hold. Vi har brug for fastholdelse af bornholmske arbejdspladser, og vi har brug for, at lokale folk har føling med vores lokale elnet.

Det var en bitter pille at sluge, da elnettet røg på udenøs hænder. Ligesom med færgeforbindelsen er det en erkendelse af, at nogle af vores samfunds helt store poster er rykket væk fra øen, og som det er tilfældet med Bornholmslinjen, skal vi over for Trefor blive ved med at fastholde det enorme lokale ansvar, selskabet står med.

Trefor lover, at flytningen af overvågningen ikke medfører færre arbejdspladser på Bornholm. Øvelsen rokker nemlig ikke ved, at Trefor stadig skal bruge teknikere og servicemontører på øen, for det er vigtigt, at der er et beredskab på plads til at håndtere de udfordringer, som ofte opstår.

Man har selvfølgelig forståelse for, at virksomheder kigger på bundlinjen og vil optimere deres drift, og hvis det altså kan ske, uden at det er på bekostning af de bornholmske interesser og lokal beskæftigelse, samtidig med at det munder ud i bedre service, så lever vi jo fint med det.

God overvågning af elnettet sikrer, at der ikke sker fejl. Det samme kan man jo sige om elnettets ejer, som fra Bornholms side fortsat vil være under overvågning.