Hjælp Tidende med avisen

Hjælp Tidende med avisen
LEDER | 8. SEP 2022 • 05:30
LEDER
8. SEP 2022 • 05:30

Tidende mangler omdelere som aldrig før. Nu opretter vi en frivilligliste med Tidende-hjælpere, der kan træde til i nærmiljøet, når det virkelig gælder. Bornholms Tidende er øens eneste private dagblad. Vi udkommer hver dag året rundt med hjælp fra vores 15 mand store redaktion og cirka 60 bude, der hver dag besøger hele øen. Det er en kæmpe opgave at servicere de cirka 5.000 postkasser, der modtager avisen på papir fra Sandvig i nord til Dueodde i syd. 

Sammen om Bornholm er vores motto, og vi søger med Tidende at binde Bornholm bedre sammen med mere god fælles viden om alt det gode og det kritiske, der finder sted på vores dejlige Bornholm. 

Vi er en papir- og netavis, der dækker stort og småt. Men vi er først og fremmest de mennesker, der skaber avisen. Vi er de passionerede journalister, der hver eneste dag kæmper for at fortælle de bedste historier på trods af digitalisering, sociale medier og topprofessionelle kommunikationsfolk. Vi er de sælgere, der hjælper annoncørerne med at komme i kontakt med alle de sammenlagt 62.000 mennesker, der læser med på papir og net, og vi er alle dem bagved, der klarer økonomi, bygningsservice, administration og distribution.

Vores 60 mand store budkorps kæmper i al slags vejr mellem klokken otte og tolv for, at sammenholdet om Bornholm kommer ud på papir til de mange postkasser. Her kæmper vi i den grad for at være nok, der bringer de vigtige fortællinger ud. Den vigtige opgave er svær at finde nok hænder til i en tid, hvor arbejdskraften er voldsomt efterspurgt i alle brancher. 

Vores 60 bude står heldigvis op hver morgen og klarer den vigtige opgave for Bornholm. Men af og til er der sygdom og ferier, der gør det svært at være med i den vigtige opgave.  Derfor søger vi nu frivillige, der mod betaling vil hjælpe Bornholms Tidende med at komme ud til sine abonnenter, når der er ekstra behov. 

Frivilliglisten dækker alle, der har mod på en gang imellem at give en hånd med, når der er brug for det i deres kvarter. Når vi er på den og mangler kræfter til den sidste del af vores publicistiske arbejde, kontakter vi de frivillige på listen for at høre, om de kan hjælpe. Den vigtige distribution blive lønnet på samme måde som de faste bude. Men de frivillige bliver kun kontaktet så ofte, som de selv har aftalt med os. Vi håber, at vi med dette tiltag kan få flere til at støtte den vigtige sag, som det er, at have et dagblad på Bornholm, der kommer ud på øen.

En avis, der ikke udkommer, er ingen avis. Så opgaven som frivillig er livsvigtig for Bornholm og for Tidende. Har du lyst til at være betalt frivillig på Tidendes liste, så kontakt os på mail@tidende.dk eller 56903000. Hjælp til det vigtige arbejde bare en gang hver anden måned i dit lokalområde, vil vi være meget taknemmelige for, og lønnen følger overenskomsten på området.