Gravgaard: Ærgerligt farvel til støtte

LEDER | 13. SEP 2024 • 05:30
LEDER
13. SEP 2024 • 05:30

 

Bornholms erhvervsliv mister en hjælpende hånd, men grundlaget for vækst ligger fortsat i vores egne kræfter.

Regeringens beslutning om at lukke FLAG-puljen og omfordele midlerne vækker bekymring. FLAG, der har støttet maritime erhvervsprojekter, har været en værdsat hjælp for lokale iværksættere, som har brugt midlerne til at kickstarte og udvikle nyskabende koncepter. Disse midler har givet en håndsrækning til projekter som forvandling af gamle fiskekuttere til turistattraktioner og udvikling af nye turisteventyr i vores fiskerihavne.

Selvom puljens økonomiske omfang ikke var imponerende, repræsenterede den en betydningsfuld mulighed for dem, der stod klar med visioner, men manglede startkapitalen. Dens bortfald er symbol på en større udfordring: Hvordan sikrer vi fortsat, at vores lokale erhvervsliv har adgang til de nødvendige ressourcer til innovation og vækst?

Det er vigtigt at understrege, at Bornholms økonomiske udvikling ikke hænger på en enkelt støtteordning. Vores erhvervslivs robusthed og evne til at innovere ligger ikke alene i eksterne finansieringsmuligheder. Det er dog uden tvivl trist at miste en ordning, der har fungeret godt som en katalysator for nye initiativer og som har kunnet skabe små, men vigtige, succeser for øen.

Vi står nu over for et skifte, hvor vi skal finde alternative måder at støtte vores erhvervsliv på. Det kan være ved at styrke andre eksisterende ordninger eller ved at udvikle nye veje til finansiering. Måske skal vi også se indad og blive bedre til selv at facilitere og fremme erhvervsudvikling gennem lokale netværk og samarbejder.

Det er afgørende, at både lokale og regionale beslutningstagere tager ansvar for at sikre, at Bornholms erhvervsliv fortsat har de bedst mulige betingelser for at trives. Dette indebærer et kontinuerligt fokus på at skabe et gunstigt erhvervsklima, hvor virksomheder kan starte, vokse og blive ved med at innovere. Hvor medarbejder har lyst til og mod på at give den en skalle og lave noget, der er bedre end det de kan ovre.

Det bornholmske erhvervsliv har tidligere vist, at det kan mere end blot at overleve uden ekstern hjælp. Det kan blomstre. Nu er tiden kommet til at vise denne styrke igen, selv i fraværet af FLAG-midlerne. Lad os se dette som en opfordring til at være endnu mere kreative og målrettede i vores fælles stræben efter et blomstrende lokalt erhvervsliv, når vores regering desværre ikke har planer om at hjælpe til i de kommende år.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT