Det vilkår, Bornholm også lever med

Det vilkår, Bornholm også lever med
I starten var Louise Kure Hespe meget ked af det, og hun havde tænkt sig, at alle køkkenmaskinerne skulle hjem og stå på gården. Men nu er hun mere afklaret. Foto: Sarah Thun Kristensen
LEDER | DEBAT | 22. DEC • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER | DEBAT | 22. DEC • 05:30

Nogle eventyr skal have lov at leve videre andre steder – uden at vi behøver at sidde bitre tilbage.

Vi tager de eventyr, der dukker op. Vi soler os i dem, lærer af dem – og ofte giver vi også slip på dem. Det er vi vant til at gøre med generation efter generation af unge mennesker, der vokser op på Bornholm for senere at prøve kræfter med resten af verden. Og sådan er det også med nogle af de små og store erhvervseventyr, der udspiller sig for øjnene af os.

Det lille, undselige bageri Lucys Bakery i Nexø har været netop sådan et eventyr. Et håndværk forfinet til perfektion og bred anerkendelse. Et bageri, der på få år blev et nichebegreb; lokalt, nationalt og endda internationalt med omtale i Vogue og på BBC. Med lange køer lørdag morgen og med fokus på kvalitet frem for kvantitet.

Nu flytter ejeren, Louise Kure Hespe, down under med sin australske mand, hvor deres eventyr fortsætter. Hun fik testet et marked og tog chancen på Bornholm, og hun skabte noget smukt her. Og hun stopper, før det bliver tungt.


Vi er nødt til også at have den samtale – om hvor svært det er at skabe noget bæredygtigt, hvor en familie kan få en helårsøkonomi op at rulle. Der er jo nogle vilkår, som vi må have ærlige snakke om, ikke for at tale drømme ihjel, men for bedre at forstå de rammer, der er at gøre med, når et iværksætterliv skal hænge godt sammen.

Lucy tager til Australien. Det lyder jo meget godt. Ligesom vores unge forlader hun øen, og hvor mange af de unge bornholmere vender hjem og folder drømmen ud efter endt uddannelse, står der også en dør på klem til et nyt bornholmsk eventyr for Louise Kure Hespe og familien.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT