Debat: Regeringen undervurderer efterskoleelevers ansvarlighed

Debat: Regeringen undervurderer efterskoleelevers ansvarlighed
"Vi føler, at vi som efterskoleelever bliver, overset, og vi mener, at vi sagtens kan finde en forsvarlig måde at genåbne og “isolere” de danske efterskoler fra resten af samfundet," skriver de hjemsendte efterskoleelever Jeppe Dahl og Benjamin Hedesmann fra Allinge. Arkivfoto: C. Torp
| ABONNENT | 3. MAR 2021 • 15:38
Af:
Jeppe Dahl
Benjamin Hedesmann
Allinge
| ABONNENT
3. MAR 2021 • 15:38

LÆSERBREV

Vi er to unge bornholmere, som er hjemsendt fra deres efterskoler. Vi har sammen med en masse andre efterskoleelever fra hele Danmark valgt at strejke i dag (torsdag, red.), grundet regeringens prioritering af genåbningen.

Vi er meget glade på de vestjyske, nordjyske og den bornholmske efterskoles vegne. Men vi kan samtidig ikke forstå, hvordan det kan være, at det kun er de regioners efterskoler, der bliver lukket op.

Efterskolerne i de regioner har elever fra hele landet, så vi kan ikke se, hvorfor det kun er dem, som må åbne op.

Vi havde håbet, at regeringen havde valgt at lade sig inspirere af den norske måde, hvorpå de har åbnet deres lands højskoler på. Nordmændene har valgt, at lave isolerede parallelsamfund, så højskolerne og “omverden” er opdelt.

Vi ved, at samtlige efterskoleelever er parat til at gå med til samtlige kompromiser. De kompromiser kan være alt fra ugentlige test, til at være opdelt yderligere på selve efterskolen, til slet ikke at kunne rejse hjem i weekenden.

Vi er overbevist om, at det er nogle kompromiser, danske efterskole elever ville tage imod med kyshånd, bare vi kan komme tilbage.

Vi kan selv mærke, at den mentale trivsel bare blandt vores venner er kraftigt faldet.

Vi føler, at vi som efterskoleelever bliver, overset, og vi mener, at vi sagtens kan finde en forsvarlig måde at genåbne og “isolere” de danske efterskoler fra resten af samfundet.