Verdens bedste ost bliver lavet på Bornholm

Verdens bedste ost bliver lavet på Bornholm
Arkivfoto: Berit Hvassum
| 14. MAR 2020 • 07:20
Af:
holger-larsen

14. MAR 2020 • 07:20
Bornholms Andelsmejeris Danablu 60+ blev kåret som verdens bedste i kategorien blåskimmelost, da der i sidste uge blev holdt verdensmesterskaber i ost i Wisconsin i USA.

– Det er fantastisk godt gået, at vores lille mejeri kan gøre sig gældende ved så store internationale konkurrencer. Jeg vil hermed give stor ros til alle medarbejdere i såvel produktion som pakkeri for deres dygtighed. Det er takket vare dem, at vi kan sende kvalitetsvarer ud i hele verden, sagde formand Kim Larsen ved mejeriets generalforsamling.

Mejeriets Bornzola og Mycella vandt ved VM i ost henholdsvis sølv og bronze i kategorien Gorgonzola. Lurpak smør, som mejeriet producerer sammen med andre danske mejerier, blev kåret som verdens bedste i kategorien saltet smør.

Tallene i mejeriets årsrapport for 2019 bekræfter, at mejeriet i Klemensker i høj grad er et ostemejeri. Osteproduktionen står for 84,8 procent af mejeriets nettoomsætning. Derefter følger smør med 6,1 procent og konsummælk med 5,5 procent.

FÅ ABONNEMENT