Uafklaret Trøst: 'Vi er fortsat uenige om Snorrebakken'

Uafklaret Trøst: 'Vi er fortsat uenige om Snorrebakken'
Jacob Trøst trådte fredag aften tilbage som formand for De Konservatives vælgerforening. I sin beretning fra kommunalbestyrelsens arbejde orienterede han partifællerne om, hvad de fire partier, der pegede på Trøst som borgmester, er blevet enige om frem mod valgperiodens første kommunalbestyrelsesmøde. Foto: Jakob Nørmark
NYHED | ABONNENT | 23. JAN 2022 • 07:00
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
23. JAN 2022 • 07:00

Det nye politiske flertal er endnu ikke blevet enige om en alternativ rådhusplan, og partiernes bebudede igangsættelse af en ny plan bliver derfor ikke gennemført allerede i januar. Borgmester Jacob Trøst rækker ud til de tre øvrige partier i kommunalbestyrelsen.

Snorrebakken og en alternativ rådhusplan har været et centralt punkt på striben af møder, som de fire partier bag borgmester Jacob Trøst (K) har holdt siden kommunalvalget. Men Dansk Folkeparti, Enhedslisten, De Konservative og Kristendemokraterne er ikke blevet enige om, hvordan kabalen med placeringen af kommunens medarbejdere skal lægges. Det fortalte Jacob Trøst på den konservative vælgerforenings generalforsamling fredag aften.

– Med hensyn til Snorrebakken er vi ikke kommet frem til en løsning. Uden at afsløre for meget kan jeg sige, at vi ikke har været helt enige i konstitueringen, sagde Jacob Trøst til partifællerne.

En alternativ plan for samlingen af de administrative medarbejdere vil derfor ikke blive fremsat som forslag på det første kommunalbestyrelsesmøde, hvilket det nye flertal ellers har haft som ambition siden valgaftenen. Snorrebakken vil dog være med på onsdagens dagsorden, fordi kommunalbestyrelsen skal tage stilling til den beslutning, Jacob Trøst på sin første arbejdsdag som borgmester traf om at indstille to planlagte udbud knyttet til rådhusplanen.

Svær situation i Tejn

Debatten i januar har gjort det tydeligt, at Enhedslisten og Dansk Folkeparti har forskellige opfattelser af, hvad der skal ske med administrationsbygningerne i Tejn, som efter den eksisterende plan skulle overtages af hjemme- og sygeplejen fra Allinge og Bornholms Museum.

DF er fortalere for at køre videre med den del af planen, mens Enhedslisten gerne ser, at Tejn fortsat kan huse administrative medarbejdere. De Konservatives synspunkt i dette afgørende spørgsmål er Jacob Trøst ikke parat til at lægge frem.

– Som konservativ har jeg sagt, at jeg har behov for at få belyst nogle flere ting. Vi har ikke lyst til at drage nogen forhastede konklusioner, siger borgmesteren.

Ikke lyst til snæver beslutning

Han mener, at tiden er inde til at inddrage Socialdemokratiet, Venstre og Bornholmerlisten, som ikke er med i konstitueringen, i drøftelserne om rådhusplanen.

– Vi arbejder på at finde ud af, hvad konsekvensen vil være af den ene og den anden løsning. Jeg har ikke lyst til at lave en snæver beslutning om noget så vigtigt, siger Jacob Trøst til Tidende.

På valgaftenen blev de fire partier enige om at droppe planerne om nybyggeri på Snorrebakken for at frigøre penge til andre projekter. Men uden den nye fløj med tre etager, der skulle huse omkring 140 medarbejdere, vil den nye kommunalbestyrelse til at ændre på andre dele af rådhusplanen. Med tanke på, at 13 ud af 23 medlemmer er nye i kommunalbestyrelsen, finder borgmesteren det fornuftigt at tage en bred debat – også med de partier, der vedtog den eksisterende plan.

– Hvis betingelsen er, at der ikke skal bygges nyt på Snorrebakken, er der en ny situation i forhold til, hvad der blev besluttet i sin tid. Vi har fået et ny kommunalbestyrelse, så jeg synes, det er meget sundt at få alle inddraget, siger borgmesteren, der har bedt administrationen om at udarbejde flere scenarier.

– Jeg synes, at der mangler nogle alternativer. Det er ikke alle alternativer, der er kigget på, siger borgmesteren, der som nyvalgt ikke har siddet med om bordet i de seneste års mange drøftelser om Snorrebakken og samlingen på færre matrikler.

– Det har været et meget stort arbejde at sætte sig ind i alle de problematikker, der er. Det vigtigste for mig er, at vi bruger kommunens kvadratmetre og skatteborgernes penge bedst muligt – og finder en god løsning for medarbejderne, siger borgmesteren forud for sit første kommunalbestyrelsesmøde.

I januar har håndværkere haft travlt med at gøre de tidligere skolebygninger i Knudsker klar til første fase af indflytningen. Det nye flertal lægger op til at anvende lokalerne på Snorrebakken i en eller anden grad, men en detaljeret, alternativ rådhusplan har de endnu ikke kunnet blive enige om. Arkivfoto: Jacob Jepsen