Thomas Thors til debatmøde om naturnationalparken: 'Jeg er meget positiv'

Thomas Thors til debatmøde om naturnationalparken: 'Jeg er meget positiv'
Thomas Thors gik på klokken 17.10. Der var omkring 30-40 mennesker samlet på stole og bænke. Der blev serveret kaffe og vand til fremmødte. Foto: Berit Hvassum
NATURNATIONALPARK | RØNNE | 30. AUG 2021 • 21:10
NATURNATIONALPARK | RØNNE
30. AUG 2021 • 21:10

Der var inviteret til debatmøde mandag eftermiddag på Store Torv i Rønne. Til debat var den omdiskuterede naturnationalpark i Almindingen. I weekenden var der demonstration imod naturnationalparken, og flere har i en rum tid  luftet deres utilfredshed med det nye initiativ.

Mandag eftermiddag var der rig mulighed for at komme af med utilfredsheden, men debatten skulle foregå på en god og saglig måde, som det stod i invitationen. Der var indslag og talere, der var både for og imod naturnationalparken. Der var fremmødte, der var nysgerrige, og som havde spørgsmål. Spørgsmål var der mange af, og flest af dem gik til sidste taler på Store Torv, borgmester Thomas Thors, der ellers indtil videre har holdt sig ude af debatten.

– Jeg er meget positiv over for hele tanken bag naturnationalparken. Biodiversiteten får lov at blomstre, og truede arter får mulighed for at overleve. Man kan få gode naturoplevelser i parken, da der også bliver afsat fem millioner kroner til stier og så videre fra staten side, sagde Thomas Thors.

Indhegning

Hvis man ellers kunne høre, hvad der blev sagt til debatmødet, lod man sig forstå, at indhegningen af parken er noget af det, der giver anledning til debat. Der var biler på brosten og skrigende måger, der nærmest umuliggjorde at høre flere dele af debatten. Men om mågerne var enige eller uenige i udsagnene vides ikke. De råbte, uanset hvem der talte.

Dog hørte man fra Thomas Thors, som svar på et spørgsmål, at han anerkendte flere bekymringer. Og bekymringerne skal vi lytte på, også når det kommer til indhegningen, mente han.

– Jeg forstår godt, at det virker paradoksalt, at man indhegner naturen for at beskytte naturen. Men hegnet skal holde dyr inde og ikke mennesker ude. Og vi ved endnu ikke, hvordan indhegningen bliver.  Det hele skal til drøftelse, og alle skal høres, siger Thomas Thors.