Svindler narrede ægtepar til at udlevere nem-id

Svindler narrede ægtepar til at udlevere nem-id
Arkivfoto
| 3. MAR 2021 • 09:57
Henrik Nielsen
Journalist

3. MAR 2021 • 09:57

KRIMINELT

Et ægtepar blev mandag franarret deres nem-id-oplysninger af en svindler, som ringede og udgav sig for at være fra politiet. På den baggrund opfordrer Bornholms Politi på Facebook alle til at passe på og aldrig udlevere nem-id-oplysninger til andre.

Svindleren påstod, at han ringede fra Holstebro Politi. På den måde narrede han dem til at overføre et større beløb til en lukket konto, og han udnyttede deres forvirring over opkaldet til at fraliste dem deres nem-id, som han så misbrugte til at tømme deres bankkonti.

Manden ringede oven i købet fra et 1448-nummer, som er de fire sidste cifre i politiets telefonnumre. Derfor handlede parret i umiddelbar tillid, fortæller politiet.

Efterfølgende fattede parret dog mistanke og kontaktede Bornholms Politi, hvorefter også deres bank blev kontaktet med henblik på at få standset de pågældende overførsler.

Bornholms Politi understreger, at det er vigtigt at huske, at ens nem-id er strengt personlig, og at man aldrig bør opgive de oplysninger til nogen som helst andre, heller ikke personer, der udgiver sig for at være ansat ved politiet eller anden myndighed.