Fra næste uge vil en ny virksomhed, Svaneke Deli, levere mad på bestilling ud af huset – både til lokalområdet og hele øen.
Cateringvirksomheden er både ny og gammel på samme tid, for bag den står Svaneke Bryghus Restaurant, restaurant Pakhuset og B’s Fiskeværksted.
Hidtil har Svaneke Bryghus Restaurant leveret mad ud af huset fra eget køkken og uden en særskilt hjemmeside, og Pakhuset har levet mad fra Svaneke Diner.
Men i februar kom de tre svanekerestauranter på samme hænder, da ejerne af Svaneke Bryghus Restaurant og B’s Fiskeværksted købte Svaneke Pakhus.
I dag ejer Jens Borup og Per Hansen alle tre restauranter, og nu går de sammen om Svaneke Deli, mens Svaneke Diner er nedlagt.
Da Jens Borup og Per Hansen købte Pakhuset, og begge blev medejere af gruppen af de tre svanekerestauranter , slog de fast at det handlede om at styrke og fremtidssikre virksomhederne, og den fælles cateringvirksomhed er en udløber af det.
– Vi har i mange år kørt mad ud af herfra, så på den måde er der ikke noget nyt i det, forklarer restaurantchef på Svaneke Bryghus Restaurant, Morten Borup Carstensen.
– Det nye er, at vi er vokset ud af vores køkken, derfor har vi i restaurantgruppen udvidet og ombygget et produktionskøkken på Svanevang og åbner i næste uge Svaneke Deli i en ny cateringafdeling med nye og store faciliteter, så vi kan gøre tingene ordentligt. Herfra leveres allerede fiskeprodukter til både egne og andre restauranter og det nye køkken skal blandt andet kunne levere pålægsborde, tapas og festmenuer.
To ansatte
På Svanevang er der nu blandt andet køle- og frostrum og produktionskøkken med ovne. To ansatte fra Bryghuset Restaurant, Rie Elleby og Kia Rasmussen, skal stå for den nye afdeling.
Svaneke Deli er klar fra næste uge og vil i første omgang gå efter markedet for jule- og nytårsmad, men går også efter markedet for hverdagsmad og convenience food.
– Og næstefter convenience food, er det næste ben, vi ser for os, at vi bruger de ”madhåndværkere”, vi har i huset og sælger vores egne delikatesser. Vi vil gerne bygge mere og mere på hen ad vejen, siger Morten Borup Carstensen.
Vi er her jo og har åbent
Vil det give flere job?
– I første omgang starter vi med at trække personale herfra og fastholder dem, vi har. På sigt får vi måske brug for flere folk, men det er vigtigt at kunne fastholde de dygtige folk. Vi har en fast stok af ansatte og har også kokke-elever.
Restaurant Bryghuset har i højsæsonen omkring 40 ansatte og i årsværk 19-20 ansatte.
Alle de tre restauranter har tilsammen omkring 90 ansatte i højsæsonen, oplyser Morten Borup Carstensen.
Plads til restauranten
– Det handler også om rammerne i restauranten på torvet i Svaneke. Vi har travlt nok i restauranten, så fokus her skal ikke ligge på at levere mad ud af huset. Samtidig er efterspørgslen stigende, det kan vi mærke. Det gælder alt fra smørrebrød til buffet’er, festarrangementer og også til mindre arrangementer, eller folk, der bare gerne vil tage maden med hjem.
– Vi har en formodning om at folk prioriterer anderledes og måske i højere grad bare gerne vil have maden leveret, når de holder fest, og vi får også henvendelser fra folk, der gerne vil bestille fra menukortet og få det med hjem.
På sigt vil maden kunne leveres fra Svanevang, men indtil videre er det stadig på Restaurant Bryghuset, at maden afhentes.
– Vi er her jo og har åbent.
Svaneke Deli og de tre restauranter bliver fremover også adskilt på nettet, hvor den nye cateringvirksomhed får sin egen hjemmeside og Facebook.
Morten Borup Carstensen slår også fast, at Svaneke Deli ikke kun er en lokal virksomhed.
– Målet er levering til hele Bornholm.