Største markedsføring nogensinde af by på nordlandet

Største markedsføring nogensinde af by på nordlandet
Røgdag på Sandvig Havn er blot et af de arrangementer, der skal filmes og være med i en markedsføringsvideo af Sandvig og Nordlandet. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
BYLIV | SANDVIG | ABONNENT | 30. SEP 2021 • 07:30
Sofie Møller
Journalist
BYLIV | SANDVIG | ABONNENT
30. SEP 2021 • 07:30

Foreningen Sandvig arbejder i øjeblikket på en video, som skal markedsføre byen.

En eller flere videoer er i støbeskeen fra Foreningen Sandvig, der skal vise, hvad byen og Nordbornholm i det hele taget kan byde på. Det fortæller Kjeld Hammer, der er med i bestyrelsen og arbejdsgruppen for projektet.

– Vi har nogle penge i foreningen, som vi er ærgerlige over bare står på en konto og ikke gør nytte, og som, vi i mange år har talt om, skal bruges på markedsføring, siger han.

Videoen eller videoerne skal hovedsageligt have fokus på tre ting ved byen og området, hvilket er sammenholdet, naturen og det generelle byliv, der er hele året rundt såsom røgdag på havnen, musikfestival, sankthans, nytårsfakkeloptog og fællesspisning.

– Markedføringen er altså ment til vores gæster, men også til potentielle tilflyttere eller folk, som gerne vil købe hus for at give dem et indtryk af, at vi er imødekomne, og Sandvig er et fedt sted at være, siger Kjeld Hammer og fortsætter:

– Vi er i byen ikke hundrede procent enige om, at vi er glade for at have fleksboligstatus, men det er den altoverskyggende holdning, at de fleste synes, det går fint. Trods det er der stadig masser af liv, og der sker en masse ting, som vi gerne vil vise til alle.

Planlagt i flere år

Foreningen har aldrig markedsført byen i den skala, som det planlægges at gøre med videoerne. Det er derfor også helt nyt for medlemmerne at sætte sådan et projekt i gang. Af den grund har de henvendt sig til filmproducer Daniel Mühlendorf, som har sagt ja til at hjælpe med at producere videoerne.

– Det er det tungeste, vi har lavet og nytænkende set med bornholmske øjne. Destinationen har lavet nogle flotte videoer af Bornholm, men vi bliver den første byforening, som kommer med vores helt egne, siger Kjeld Hammer.

Egentlig havde foreningen i samarbejde med Daniel Mühlendorf planlagt optagelserne tilbage i 2020, men da corona-pandemien kom, måtte de udsætte planerne.

– Nu håber vi, at vi kan få lavet optagelserne og videoen i 2022, siger Kjeld Hammer.