Et bad i skoven – med Tidselcafé

Et bad i skoven – med Tidselcafé
Camilla Uhrskov Jordal. Privat foto
NOTITS | 9. MAJ 2024 • 16:00
Af:
Torben Østergaard
NOTITS
9. MAJ 2024 • 16:00

Denne måneds Tidselcafé, tirsdag den 14. maj klokken 19-21, byder på skovbad med Camilla Uhrskov Jordal, fortæller psykoterapeut Gitte Hansen, som er kredsansvarlig i kræftforeningen Tidslerne Bornholm.

Hun fortsætter:

Skovbadning stammer fra Japan, hvor det hedder shinrin-yoku. "Shinrin" er det japanske ord for skov, og "yoku" betyder bad. Shinrin-yoku handler dog ikke om at bade i vandløb eller søer, men om at lade sig indhylle og "bade" i skovens atmosfære via sine sanser.

Når man skovbader, går man meget langsomt og har fokus på bare at være og skabe kontakt med naturen ved at høre, se, dufte, smage og mærke den.

– Når sanserne åbnes og aktiveres, skaber vi forbindelse til naturen. I Japan forskes der videnskabeligt i naturens og skovbadets gavnlige virkning på sundheden. Nogle af resultaterne viser, at selv et kortere ophold i et skovområde kan styrke immunforsvaret og reducere tegn på stress, angst og depression. Ophold i naturen styrker helbredet, ligesom det går ud over helbredet, når vi ikke har adgang til naturen, forklarer Gitte Hansen i en mail til Tidende.

Der er mødested ved Flagermusehuset i Rø Plantage, Sigtevej 14, og guiden på turen er altså Camilla Uhrskov Jordal, som er uddannet nordisk skovbadsguide ved Naturrefugium Nature Academy i sommeren 2021.