Røgeri lægger ud med nyhed: Letrøget sushi – 'den bedste i landet'

Røgeri lægger ud med nyhed: Letrøget sushi – 'den bedste i landet'
Smoked sushi.
Mandag 29. marts 2021 • 06:56
Mandag 29. marts 2021 • 06:56

SÆSONSTART

På torsdag – skærtorsdag – åbner første etape af det nye røgeri i Arnager, og det bliver med en særdeles interessant tilføjelse til menukortet: smoked sushi.

– Vi arbejder med en teknik, hvor vi koldrøger fisken et par timer mindre end normalen. Resultatet er fantastisk, siger Alister Kosar, der overtog røgeriet sidste år sammen med forretningspartneren Annette Casmose.

Siden da er det gået stærkt med at omdanne Karin og Tonny Hounsgaards gamle stuehus til ferielejligheder og renovere og udvide restauranten.


Håndværkerne arbejder på højtryk med at gøre Arnager Røgeri klar til åbning den 21. april. Allerde på torsdag åbner fiskebutikken. Foto: Jens-Erik Larsen


Jeg lægger mig fladt ned

Den røgede sushi får topkarakter af sushi-ekspert Teresa Erichsen, som har hjulpet med at udvikle det nye koncept.

Sushi-kokken fortæller, at den letrøgede laks og tun fra Arnager Røgeri har slået benene væk under hende.

– Jeg lægger mig simpelthen fladt ned. Det er noget af det bedste sushi, jeg fået, siger hun i telefonen fra Kolding.

Teresa Erichsen er uddannet kok og holder kurser i at lave sushi. Hun forklarer, at sushi betyder 'hvide marinerede ris' og ikke rå fisk, som mange tror.

– Derfor er begrebet sushi lidt op til fortolkning, og den tolkning Arnager Røgeri har lavet med at bruge letrøget fisk, gør at den lidt jern-agtige smag i tunen forsvinder, siger Teresa Erichsen.


Emma Speed Petterson fra Rønne er ansat som runner på det nye Arnager Røgeri. Her viser hun den skagensinspirerede vægmaleri i det bagerste rum. Foto: Jens-Erik Larsen

Plads til 240 spisende gæster

Alister Kosar, der tager sig af den daglige ledelse på røgeriet, supplerer:

– Letrøget fisk smager en anelse mere kraftfuldt og mere salt. Derfor kan den sagtens spises uden soya og wasabi.

Arnager Røgeri udvider både spisearealerne indendørs- og udendørs. Når ombygningen er færdiggjort, bliver der plads til 108 spisende gæster indenfor og 122 udenfor.

Arnager Røgeri åbner dørene for udendørsservering den 21. april med entertaineren Jacob Haugaard på scenen.

 

FÅ ABONNEMENT