Regionsrådsmedlem: Det er fuldstændig bevidstløst

Regionsrådsmedlem: Det er fuldstændig bevidstløst
– Jeg blev så arrig, fortæller Leila Lindén. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 3. MAJ 2021 • 14:15
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
3. MAJ 2021 • 14:15

VACCINATION

Ingen ledige tider de næste 27 dage. Det er meddelelsen, som flere bornholmere de seneste dage har mødt på vacciner.dk, efter at de havde modtaget en invitation og at booke tid til en coronavaccine. Det er anden gang på en uge, at bornholmere har kunne opleve, at de har fået en invitation til vaccination mod covid-19, men ikke har kunnet bestille en tid på Bornholm.

Bornholmere skal naturligvis ikke vente 27 dage på at få en vaccinationstid, mener de to bornholmske regionsrådsmedlemmer Carsten Scheibye (V) og Leila Lindén (S), som i weekenden kontaktede Region Hovedstaden med en appel om at løse problemerne med de manglede vaccinetider på Bornholm.

– Det er fuldstændig bevidstløst, at beskeden med de 27 dage kommer op to gange på én uge. Det kan vi ikke være tjent med, og jeg blev så arrig, for det går ikke. Det ved Region Hovedstaden heldigvis også, fortæller Leila Lindén.

– Vi skyndte os at kontakte den, da vi tidlig lørdag morgen blev opmærksom på problemet, og der fik vi heldigvis den umiddelbare reaktion fra regionen om, at den også synes, at det var utilfredsstillende med de manglende vaccinationstider. Regionen øger nu kapaciteten på Bornholm og vil forsøge at løse kommunikationsproblemet, siger Carsten Scheibye.

Besked skal fjernes

Han mener, at der skal udarbejdes mere og bedre information til borgerne.

– Vi skal have styrket kommunikationen og øge kapaciteten på vaccinationstider. Det gælder om at udarbejde en fornuftig vejledning til borgerne, så de ikke føler sig utrygge og usikre. Pandemien er ret betydningsfuld for os alle, og derfor skal vi sørge for at give borgerne god information, fortæller Carsten Scheibye.

Leila Lindén er enig i, at der skal gøres noget mere for at informere og hjælpe dem, der skal booke tid til vaccination.

– Beskeden, der siger "ingen ledige tider de næste 27 dage", skal fjernes. Det er en bevidstløs kommunikationsform, for selvfølgelig skal man ikke vente 27 dage. I stedet bør der stå, at der løbende lægges tider ud. Regionen fortæller, at den vil rette henvendelse til systemejerne om, at den automatiske besked, man mødes af på vacciner.dk, skal ændres, siger hun.