Regionen åbner for 1.000 nye vaccinationstider på Bornholm

Regionen åbner for 1.000 nye vaccinationstider på Bornholm
Arkivfoto: Berit Hvassum
| 3. MAJ 2021 • 13:49
Julia Aka Wille
Journalist

3. MAJ 2021 • 13:49

VACCINATION

Der har i weekenden ikke været flere ledige vaccinetider at booke på Bornholm, selv om Region Hovedstaden i sidste uge øgede antallet af daglige vaccinationstider på Bornholm med 40 procent fra 300 daglige tider til 500.

Region Hovedstaden holdt mandag møde om, hvordan der kan sikres flere vaccinationstider til bornholmerne. Regionen oplyser, at de ledige tider blev booket meget hurtigt, at man derfor mandag skulle undersøge, hvordan der kan tilføres flere vaccinationstider til Bornholm.

Det har nu medført, at der er blevet åbnet for 1.000 nye tider, som kan bookes 10. og 11. maj, og at regionen arbejder på, at åbne for flere tider i perioden 14. til 20. maj.

Flere invitationer

Regionen fortæller, at forklaringen for manglen på ledige tider kan ligge på, at gruppe 4 i vaccinationsprogrammet, altså frontlinjepersonale, i en længere periode har afventet at blive færdigvaccineret, og at en del fra gruppen nu har modtaget en invitation.

Samtidig er der i den seneste tid blevet sendt flere invitationer ud til bornholmere i alderen 60-64 år.

– Det er helt afgørende, at man reagerer på det her problem, og det har de dygtige medarbejdere i regionen gjort. I sidste uge skalerede de op med 40 procent flere tider på Bornholm, og det viste sig ikke at være nok. Derfor er jeg godt tilfreds med, at regionen allerede reagerede mandag og satte kapaciteten endnu højere op, siger det bornholmske regionsrådsmedlem Carsten Scheibye (V).

34,8 procent

Ud over at åbne for flere tider, undersøger regionen også, hvordan der eventuelt kan skaffes mere personale til at vaccinere, hvis der er behov for flere end 500 tider i en periode.

I Region Hovedstaden er 22,4 procent i gang med vaccination, og 10,7 procent er færdigvaccineret. På Bornholm er 34,8 procent i gang med vaccination og 15,1 procent er færdigvaccineret.