Regionerne forlænger aftale om hurtigtest
Copenhagen Medical fortsætter med at udføre hurtigtest i hvert fald indtil den 10. september. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

CORONA | BORNHOLM
21. JUL 2021 • 10:45
Henrik Nielsen
Journalist

Regionerne forlænger aftale om hurtigtest

Tidligere på ugen nedjusterede Styrelsen for Forsyningssikkerhed kapaciteten for hurtigtest til 300.000 dagligt på landsplan. Behovet for hurtigtest falder således i takt med, at coronavaccinerne rulles ud. Der er dog behov for hurtigtest resten af sommeren, og derfor forlænger regionerne aftalen med de private udbydere, så de frem til den 10. september kan fortsætte med at teste for coronasmitte.

Det fortæller styrelsen på sin hjemmeside.

Her på øen betyder det, at Copenhagen Medical fortsat vil udføre hurtigtest for Region Hovedstaden.

Den oprindelige kontrakt udløber 10. august, men bliver forlænget med en måned med mulighed for yderligere forlængelse.

– Hurtigtest har længe været en vigtig del af vores teststrategi, som giver borgerne et hurtigt svar, der blandt andet kan bruges i coronapasset. Derfor skal man resten af sommeren stadig gratis kunne få taget en hurtigtest, hvis ikke man har mulighed for at vælge PCR. Regionerne, de private udbydere og deres mange podere har løftet en helt ekstraordinær og meget vigtig samfundsopgave under denne pandemi, siger direktør Lisbet Zilmer-Johns i Styrelsen for Forsyningssikkerhed på hjemmesiden.

Ifølge den politiske aftale om genåbning fjernes kravet om coronapas i Danmark helt den 1. oktober 2021.Flere nyheder