Rædselsfulde oplevelser i Nexø: Selv voksne græder
Foto: Nexø Teater

FRITID | NEXØ
22. OKT 2021 • 15:41
Elisabeth Krogh
Journalist

Rædselsfulde oplevelser i Nexø: Selv voksne græder

Folk mister stedsansen og bliver oprigtigt bange i denne uge i Kirkestræde i Nexø. Det er dog helt frivilligt og mod betaling, for her lader både voksne og børn sig skræmme fra vid og sans ved at deltage i Nexø Teaters "Rædselsnat".

Rædselsnat er ikke en egentlig forestilling, men en teatervandring, hvor publikum føres gennem en mørk labyrint i teaterrummet og her møder skuespillerne i skræmmende optrin og omgivelser.

Aktørerne og de frivillige hjælpere fra Nexø Teater ser ud til at være lykkedes med opgaven – at skræmme deres publikum.

– Vi har flere, der er gået ud igen uden at gennemføre og også voksne, som græder af skræk, fortæller Ann Sonne, formand for Nexø Teater, glædestrålende. Hun står selv for de blodige effekter i sminkningen af aktørerne.

Første aften stod folk i kø ude på gaden, men nu lukker teatret dem ind løbende.

– Det er perfekt, for når de kommer ind i starten af labyrinten, kan de høre folk skrige længere fremme, siger Ann Sonne tilfreds.

Hun roser sine aktører for at skræmme livet godt af folk, når først de er inde i labyrinten.

Omkring 10-12 skuespiller er på. Dertil kommer fire frivillige, som står for blandt andet sminkning og billetter.

– Aktørerne trækker et stort læs. Folk bliver virkelig bange, og det er vores statister og skuespillere, der gør det. Blandt andet er der et escape-room, hvor folk lukkes inde og selv skal finde ud igen. Vi kan afsløre så meget, at de bliver spærret inde i en munkecelle, og at de er ikke alene, mens de forsøger at finde en vej ud...

Nexø Teater har holdt Rædselsnat siden 2017 – med coronapause i de seneste to år.

Først i Nexø Teaters egen teatersal i Kirkestræde, og i 2017 og 2018 i den endnu mere uhyggelige setting i de forfaldne siloer på Nexø Havn.

Gyset er denne gang igen henlagt til teatret i Kirkestræde, da siloerne på havnen ganske enkelt er så forfaldne, at det ikke er forsvarligt at bruge dem længere.

Ann Sonne Hansen var forud for årets rædselsnatforestillinger i tvivl om, det nu ville være uhyggeligt nok, når eventet vendte tilbage til teatret i Kirkestræde.

– Omgivelserne på havnen var mere uhyggelige, men det er tydeligvis uhyggeligt nok her i Kirkestræde. Vi har publikum, der kun lige er gået ind i labyrinten og så kommet ud igen uden at gennemføre og selv voksne, der har grædt af skræk, forsikrer Ann Sonne Hansen

Det er første gang eventet holdes i efterårsferien, og det vil teatret gentage til næste år. Samtidig har teatret for første gang annonceret for Rædselsnat, og begge dele har givet resultat.

– Halvdelen af gæsterne de første to aftener har været turister, fortæller teaterformanden.

Nexø Teater har haft 200 teatergæster igennem de første to aftener. Rædslerne kan opleves igen fredag og sidste chance er lørdag aften. Flere nyheder